Menü

Venezuela


Venezuela

Başkent : Caracas

Nüfusu : 31.416.000

Yüzölçümü : 916.445 km²

Para Birimi : Venezuela bolivarı (VEF)

Resmi Dil : İspanyolca

Telefon Kodu : +58

Saat Farkı : (GMT-4) Türkiye saati ile Venezuela saati arasında 7 saat fark bulunur.

Konsolosluk Bilgileri : Caracas Büyükelçiliği

Kıta : Güney Amerika

Vize Durumu : Vizesiz/ 90 Gün
 

Venezuela Hakkında

Venezuela, Güney Amerika'da yer alan ve başkanlık tipi Cumhuriyet ile yönetilen bir ülkedir. Kuzeyinde Karayip Denizi, doğusunda Guyana, güneyinde Brezilya ve batısında Kolombiya vardır. Ülkede dünyanın en büyük petrol rezervi vardır ve bu durum sayesinde ülke ekonomik ve politik anlamda bulunduğu coğrafyanın önemli ülkelerinden biri olmuştur. İdari yapı bakımından kendine ABD’yi örnek alan Venezuela 9 bölgeden ve 23 eyalet ve başkent bölgesinden oluşur. Venezuela’da resmi dil olan İspanyolcanın dışında Warao, Pemon, Wayuu gibi 30’un üzerinde yerli dillide vardır. Venezuela halkının büyük çoğunluğu Roman Katolik kilisesine bağlıdır. Halkın %17 de Protestanlık mezhebindendir. Venezuela’da tropikal iklimin etkisi altındadır.

Venezuela‘da Şehir içi Ulaşım?

Venezuela’da şehirlerarası ve şehir içi toplu toplu taşımacılık ücretleri oldukça ucuzdur.  Şehir içi ulaşımda metro, otobüs ve taksi kullanılmaktadır. Ayrıca motor taksilerde mevcuttur. Uluslararası ehliyetiniz varsa şehir içi ulaşımda araç kiralayarak da ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Toplu taşma araçlarında kullanılan kartlar ve biletleri özel satış noktalarından temin edebilirisiniz.

Venezuela’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Venezuela tropikal iklim kuşağında bulunur ve onun etkisi altındadır. Bu yüzden yılın birçok döneminde yağışlar olmaktadır özelikle Mayıs ayından Aralık ayına kadar geçen sezon yağışlıdır.. Ocak ve Şubat aylarında ise soğuk havanın hissedildiği ayalardır. Ziyaret için en uygun dönem kuru dönem olan Aralık Nisan ayları arsıdır.

Türkiye’den Venezuela’ya direkt uçuş mevcut değildir. Ancak aktarmalı olarak Paris, Madrid, Roma ve Lizbon’dan ülkenin başkenti olan Karakas’a uçmak mümkündür. Türkiye’den veya dünyanın herhangi bir yerinden Venezuela’yahava yoluyla ulaşmak isterseniz, buraya hizmet veren bütün hava yollarının sefer bilgileri hakkında ayrıntılı bilgiye ucuzauc.com web sitesi üzerinden seyahat etmek istediğiniz şehre göre uçak bileti sorgulaması yapmanız yeterlidir.  150’den fazla hava yolunun resmi temsilcisi olan ucuzauc.com aracılığıyla en güncel sefer bilgileri ve uçak bileti fiyatlarına ulaşarak biletinizi kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Venezuela‘da Nerede Kalınır?

Venezuela’da birçok otel seçeneği vardır. Her bütçeye uygun otel ve pansiyon bulunabilir. Venezuela’da seyahat ettiğiniz bölgeye göre konaklama seçenekleri de oldukça farklılık göstermektedir. Size en uygun seçenek için tur hizmetleri operatörümüzle görüşerek Venezuela seyahatinizi planlayabilir ve otel rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Venezuela‘da Gezilecek Yerler

Avila Tepesi, teleferik ile çıkılabilen tepeden karacası izlemek mümkündür.

Miranda Parkı, çok büyük bir alana kurulmuş olan parkın içinde küçük bir hayvanat bahçesi bulunur ve buraya metro ile gitmekte mümkündür.

Bolivar Müzesi Venezuela tarihine ait eserleri görmek mümkündür.

Plaza Bolivar merkezi bir notada bulunur ve törenlerde sahipliği yapan bir yerdir.

Angel Falls dünyanın en yüksek şelalesidir. Şelale Canaima Ulusal Parkında bulunmaktadır.

Caydo de Agua ülkenin en güzel yerlerinden biridir. Turkuaz mavisi denizi ve bembeyaz kumları ile turistlerin ilgisini çeker ve ayrıca deniz altı yaşamdı da insanları etkileyen bir diğer unsurdur.

Ayrıca Caracas’ta da bulunan ve şehrinin ilk yerleşim yeri El Htillo, San Fransisco Kilisesi, Colonia Tovar kasabası da gezilecek diğer yerlerdir.

Venezuela‘da Yemek kültürü

Venezuela ana yemeklerin en bilineni et, siyah fasülye ve prinçten oluşan Papellon Criollo dur ve geleneksel yemeklerin başında gelmektedir. İçecek olarak ülkede en çok romdur. Diğer bir içecek ise restoranlarda ve sokaklarda bulabileceğiniz Chichadır.

Venezuela‘da Eğlence ve Festivaller

Venezuela festivalleri Latin Amerika yerli kültürü, İspanyol kültürü ve Karayip kültürünün tüm renklerini yansıtılır.

1.  Paskalyadan 40 gün önce

  • Carupano carnaval – Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalde özelikle kostümleri ve dansları ile dansçılar turistlerin ilgisini çeker.

2.  Kutsal perşembeden sonraki dokuzuncu Perşembe

  • Katolik Yortusu’nun Dans Eden Şeytanlar

3.  Aralık

  • Dia de Los Inocentes – Şaka ve eğlence temalı bir festivaldir.

Venezuela‘da Alışveriş

Venezuela’da kemer, cüzdan, çanta ayakkabı gibi deri ürünleri alış verişte sık tercih edilen ürünlerdendir ayrıca Amazon kabilelerinin kurudukları yerel pazarda farklı ürünler bulunabilir.

Venezuela‘da Bilmeniz Gerekenler

Venezuela fakirliğin ve cinayet oranları yüksektir. Turistler hırsızlık konusunda dikkatli olmalıdır. Çok da güvenli olmayan bu şehirde yerel halk gibi görünmenizi ve gecenin çok geç saatlerinde dışarda yalnız olmamanızı öneririz.

Şehir içi ulaşımda taksilerden ziyade toplu taşıma araçlarını da tercih etmeniz güveliğiniz açısından son derece uygun olabilir.