Menü

Japonya


Japonya

Başkent : Tokyo

Nüfusu :  127 milyon (2016)

Yüzölçümü : 377.962 km²

Para Birimi : Japon yeni

Resmi Dil :  Japonca

Telefon Kodu : +81

Saat Farkı : (GMT+9) Türkiye Japonya saatinden 6 saat geridedir.

Konsolosluk Bilgileri : 4.Levent/Şişli/İstanbul Bulunmaktadır.

Kıta :  Asya kıtası

Vize Durumu : 90 Gün müafiyet uygulanmaktadır.Daha uzun süre için Vize alınmaldır.
 

Japonya Hakkında

Ülkenin %75 lik bölümü dağlarla kaplıdır.Japonyada neredeyse her yıl 1000 ve 1500 arası deprelmer oluşmakta.Sel,tsunami,kasırga ve fırtınalarda bu ülkeyi çokca ziyaret etmekte.Ayrıca ülkede bir çok yanardağ bulunmaktadır.Ve bazıları hala daha aktiftir.200 adet yanardağ bulunmaktadır.

Japonlar yamato ırklarından geldikleri düşüşünülüyormuş.100 bin yıllar öncesine dayanan bir yerleşim yeri olduğu düşünülüyor.

Japonlar çok çalışkan ve disiplinli kişilerdir.Bunu 2. Dünya savaşından sonra bir çok kez kanıtlamışlardır.Savaşta japonyaların ABD nin bomboları yüzünden fabrikaları kullanılamaz hale gelmişti.Fakat bu olay onları daha çalışkan yaparak,azimleriyle daha üst teknoloji kullanıp yeni fabrikalar yapmışlardır.Japonya'nın büyümesinin en büyük etkenlerden biriside çalışma arzuları.

Japonya'nın ülke genelinde eğitim seviyesi neredeyse %100 dür.Japonya hükümeti teknoloji ve sanayiye verdiği tüm desteği eğitimede vermektedir.Japonya'da çok sıkı bir disiplin söz konusudur.

Japonlar çok saygılı ve hoşgörülü insanlardır.Ülke genelinde herkes size nazik davranır.Ülke oldukça güvenli.Suç oranları çok düşüktür.Japonların inandıkları 2 din vardır.Bunlardan biri Şinto ikincisi ise Budizm dir.Japonya'da tapınaklar ise oldukça fazladır.Her şehirde binlerce tapınak var hepsini gezip görebilirsiniz.

Japonya’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Japonya genel itibari ile ılıman bir ülkedir.Soğuk görülmez ancak yağışları oldukça fazladır.Bu yüzden en uygun gitme zamanı yaz ayları olacaktır.Yağışların az ve ılıman bir iklim olmasından dolayı japonya'ya 

turistler genelde haziran eylül arası gitmektedir.

Japonya'ya 2 türlü gidilebilir.İstanbul ve Ankara'dan direk uçuşlar yada aktarmalı bir şekilde gidebilirsiniz.Gidiceğiniz bu uçuşlar genelde Tokyo,Dukuoka,Hiroşima,Osaka,Sapporp Nagoya,Okinawa,ve Sendai ye yapılmaktadır.

Japonya uçak bileti fiyatlarını görmek için Ucuzauc.com üzerinden İstanbul Tokyo uçak bileti sorgulaması yapabilirsiniz.

Japonya’da Nerede Kalınır?

Japonya'da en büyük giderlerinizden biride konaklama olacaktır.Çok seçenek vardır ancak biraz pahalıdır.

Japonya'da kapsül oteller vardır.Genelde iş adamları için düşünülmüş ve iş çıkışlarında evlerine gitmek yerine bu otellerde yatmaktadır.Sadece uyumak ve dinlenmek için tasarlanmıştır.

Normal hotellerin genelde uçuk fiyatları vardır.Ancak bu fiyatlar merkeze yakınlık yada merkezde olan hoteller için geçerlidir.Biraz merkezden uzaklaşıldığı zaman oldukça iyi fiyat düşüşleri yaşanmaktadır.

Ryokan tarzı konaklamalar geleneksel Japonya evlerinden oluşmaktadır.Fiyatları az dan çoka doğru gitmektedir.Ancak öyle gözünüzde büyütülecek bir yer değildir.Ryokan'ın sunumu sadece ve duruluktur.Eski zaman ve geleneklerine uygun bir şekilde dizayn edilmiştir.

Aşk otelleri bulunmaktadır birde.Bu oteller sadece çiftler bir araya gelmek için gidilen yerlerden biridir.Bazı aileler evden kaçmak içinde gitmektedir.Ucuzdan pahalıya doğru sıralanmaktadır.Aradğınız özelliklere ve odanın yapısına göre değişmektedir.

Japonya’da Gezilecek Yerler

Kyoto'nun Tarihi mekanlarını ve sokaklarını gezmelisiniz.Burası savaşta hiç darbe almadığı için heryerde tarihi mekanlar bulabilirsiniz.

Kalma ihtimaliniz varsa Tapınaklarda kalmalısınız.Keşişler ile birlikte konaklayıp sabah onlarla ayinlere katılabilir ve yemek yiyebilirsiniz.Sizin için unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Hamamlarda yıkanmalısınız.Japonlar temiz ve titiz insanlardır.Onlardaki bu temizlik duşlarına kadar yansımış durumda.Bizim kültürümüzle aynı mantık.Ancak onların dinine göre hamamlara çıplak giriyorlar.Fakat siz öyle girmek zorunda değilsiniz.

Dünya'nın en pahalı ve leziz eti Kobe etini tadabilirsiniz.

Dünya'nın en hızlı trenleri bu ülkede unutmayın. Shinkansenler treni ile seyehat etmeyi asla unutmayın.Sizin için unutulmaz ve muhteşem bir deneyim olacaktır.

Tokyo'nun muhteşem Tarhi bölgelerini gezin.Tokyo muazzam bir şekilde büyük bir şehirdir.Dilediğiniz noktadan gezmeye başlayın.

Japonya’da Yemek kültürü

Japonya'nın yemek kültürlerinde temel olarak pirinç,çorba ve erişte bulunmaktadır.Sebze balık eti ve 

pilav gibi yemekleri çok fazla tüketmektedirler.Japonlar mutfağın zenginliği ve tadından sonra en çok önem verdikleri şeylerden biride sunumdur.Sunuma oldukça dikkat ederler.Çoğu Asya ülkelerinin mutfaklarına benzeyen japonya aslında ana gıdası pilavdır.Japonlar için pilav her öğünün bir parçası olarak görülür.Japon mutfağının diğer asya ülkelerinin mutfağından ayıran tek özelliği ise baharat ve yağ kullanımın minumum seviyede olmasıdır.

Japonya’da Eğlence ve Festivaller

Japonya'da bir çok eğlence mekanları vardır.Eğlenceye çok önem veren bir millet.Akşam işten çıktıklarında kafa dağıtmak için barlara,diskolara ve eğlence mekanlarına giderler.Gece saat 22,00 dan sonra diskolar kalabalıklaşmaya başlar.

Kız çocukları festivali 3,ayın 3ünde oluşmaktadır.Bu festivalin amacı kız çocuklarını mutlu ve sağlıklı yaşamalarını dilemek için yapılmaktadır.

Çocuklar Günü Festivali 5,ayın 5inde yapılan bir festivaldir.Çocukların eğlenmesi için yapılan bir festivaldir.Ancak eskiden bu güne erkek çocukların sağlıklı ve mutlu bir şekilde büyümeleri dilenirmiş.