Menü

Hong Kong


Hong Kong

Başkent : Çine bağlı özerk yönetim

Nüfusu : 7.234.800

Yüzölçümü : 1.104 km²

Para Birimi :Hong Kong doları (HKDı)

Resmi Dil : Çince ve İngilizce

Telefon Kodu : +852

Saat Farkı : HKT (UTC+8) Hong Kong saati Türkiye saatinden 5 saat ileridir.

Konsolosluk Bilgileri :

Adres : Room 301, 3/F, Sina Plaza, 255-257 Gloucester Road, Causeway Bay HONG KONG

Kıta : Asya

Vize Durumu : Vizesiz/ 90 Gün
 

Hong Kong Hakkında

Eskiden İngiliz yönetimine bağlı olan Hong Kong günümüz de Çin Halk Cumhuriyetine bağlıdır. Hong Kong da Çinin kültürel etkisi oldukça fazladır. Ayrıca bura da yaşayanların birçoğu Budist’tir ve bununla birlikte Müslümanlar, Hırstanlar, Museviler de bu ülke de azınlık olarak da olsa bulunmaktadır.

 Hong Kong gösterdiği özelikleri ile batı geleneklerine yakın gelenekler görülmektedir. Liman kentleri arasında en önemli kentlerden birisi olan Hong Kong da sıklıkla kültürel etkinlikler düzenlenmektedir.  Hong Kong'da ana dil olarak Çince kabul edilse de İngilizce' de resmi ikinci dil olarak kabul edilmiştir.

Hong Kong ‘da Şehir içi Ulaşım?

Hong Kong gelişmiş bir şehir olduğundan ve ayrıca bir liman kenti olduğundan dolayı hava, kara deniz ve tren gibi ulaşım seçeneklerinin yaygın olduğu bir ağ vardır.  Hong Kong’da taksiler ucuzdur, metro ağı geniş olduğundan dolayı şehirler arası ulaşım da son derece kolaydır.

Hong Kong en çok kullanılan ulaşım araçlarının başında tren ve metro gelmektedir. Tren ve Metro ağı saat 06:00 dan 01:00 a kadar halka hizmet vermektedir. Geçmişinde İngiliz sömürgesi olan Hong Kong da bu etkinin göründüğü yerlerden birde otobüslerdir. Otobüsler İngiltere’de olduğu gibi burada da çift katlı kırımızdırlar. Ülkede diğer toplu taşıma araçlarının gidemediği noktalara otobüsü kullanarak gidebilirsiniz. Tramvay ulaşımı bura da yaygın değildir ve daha çok nostalji özeliği taşır.

Hong Kong’a Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Hong Kong’a gitmek isteyen kişiler havanın daha ılık olduğu mevsimleri tercih etmelidirler. Özelikle Ekim – Aralık aylarının arası en uygun zamandır.

Hong Kong bulunduğu konum nedeni ile tropikal muson iklim etkilerinin görülüğü bir konumdadır ve bu yüzden bu muson yağmurların şehirde etkili olduğu Mayıs – Eylül aylarında şehir bol miktarda yağış almaktadır. Sıcaklık ortalaması ise yıllık olarak 23 derece civarındadır. En yüksek sıcaklığın olduğu Ağustos 28 derecelik bir ortalama sıcaklık vardır. Hava sıcaklığının en düşük olduğu şubat ayında ise sıcaklık ortalama olarak 16 derecedir.  Dilerseniz bu dönemleri de tercih edebilirsiniz.

Hong Kong’a diğer ülkelerde, kara, deniz ve hava yoluyla ulaşım sağlanabilmektedir. En kolay ulaşım yöntemi ise hava yoludur. Hava yoluyla Hong Kong’a gidebilmek için ucuzauc.com web sitesi üzerinden Hong Kong uçak bileti sorgulaması yapabilir ve seçtiğini uçuşa ait biletinizi kredi kartınızla taksit imkânlarından da faydalanarak satın alabilirsiniz.

Hong Kong‘da Nerede Kalınır?

Hong Kong’da konaklayabileceğiniz çok fazla seçenek bulunmaktadır. Fakat unutulmaması gereken önemli bir nokta Hong Kong’un ulaşım ağı çok geniş olduğundan dolayı şehrin hemen hemen her yerinde konaklayabilirsiniz.

Hong Kong’un merkezinde bulunan oteller şehrin size nefes kesen manzaralarını sunmaktadır ve her zaman kalabalık olan şehrin bu bölgesi oldukça da güvenlidir. Fakat ekonomik açıdan biraz pahalıdır. Eğer ekonomik tercihler ise aradığınız şehir merkezinden uzaklaşmanız gerekir.

Turistler için sevilen bir mekân olan Tsim Sha Tsui’nun en önemli özeliği bu bölgenin Victoria Limanına olan kısa mesafesidir.  Hong Kong’da konaklayabileceğiniz yerler hakkında daha fazla bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için tur hizmetleri operatörümüzle iletişime geçebilirsiniz.

Hong Kong‘da Gezilecek Yerler

Eğer şehri tepeden bir noktadan görmek istiyorsanız Victoria zirvesini ziyaret etmeniz gerek. Ayrıca tepenin zirvesinde bulunan Peak kulesi de buranın önemli ziyaret noktalarından birisidir.

Her sonbaharda festival yapılan Wong Tai Sin tapınağını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Tapınak falcıları ile de ünlüdür. Burada oldukça keyifli zaman geçirebilirsiniz.  Eğer niyetiniz biraz alış veriş yapmak ve eğlenmek ise Kowloon’un güneyindeki Tsim Sha Tsui ya gitmeniz gerek bölge bir kültür ve ticaret noktası olarak tanımlanabilir. Oldukça fazla mağaza ve benzersiz dükkâna sahip olan belgede sizin ilginizi çekecek birçok yer bulunabilir.

Binlerce balık barındıran Ocean Park Akvaryumu ülkenin önemli tema parklarından biridir bir diğeri ise Disneylanddır.

Hong Kong‘da Yemek kültürü

Hong Kong Asya ve Çin mutfağının güzel bir örneğidir ve en ünlü yemeği Dim Sum’dur. Bir mantı çeşidi olan bu yemek burada pişen, sebzeli, deniz mahsullü veya mantarlı olarak yapılır. Okyanus kıyısında bulunan ve bir liman şehri olan Hong Kong da deniz mahsulleri yemeklerde önemli yer tutar. Yemeklerinizi botlarda dilerseniz arka sokaklar de bulunan restoran veya yiyecek satışlarının yapıldığı pazarda yiye bilirsiniz.

Hong Kong dediğimizde akla ilk gelen görüntülerden biride sokaklarda satılan yiyeceklerdir. Buralarda Körili balık köftesi, kızartılmış karides gibi yöreye ait olan birçok tadı sokaklarda bulabilme şansınız vardır. Ayrıca kedi köpek etlerinin yasaklanmasına rağmen hala tüketimi de devam etmektedir. Farklı tatlar denemek isterseniz Hong Kong mutfağı bunun için oldukça uygundur.

Hong Kong‘da Eğlence ve Festivaller

Hong Kong'da yıl boyunca festivaller yapılmaktadır. Bu festivallerden bazıları  

  • Mayıs
  • Tin Hau Festivali: Nisan sonu – Mayıs başı
  • Haziran
  • Dragon Bot Festivali
  • Eylül - Ekim
  • Lantern Festivali- Eylül sonu Ekim başı.
  • Moon Cake Festivali - 9 Eylül
  • Double Ninth Festivali - 2 Ekim
  • Ekim – Kasım
  • Asya Sanatları Festivali
  • Ocak
  • Çin Yeni Yılı: Ocak sonu - Şubat başı

Hong Kong‘da Alışveriş

Dünyaca ünlü birçok alış veriş merkezinin bulduğu bu kente, alış veriş yapmak için temel olarak üç bölge vardır. Bunlar Hong Kong Adası, Kowloon Bölgesi ve New Territories ve Adalardır.

Şehir de birçok alışveriş merkezinin yanı sıra pazarlar bulunur ve şehirde günün her isteğininiz saati alışveriş yapma imkânınız vardır. Ayrıca çok önemli bir liman şehri olmasından ötürü de modayı da yakından izler.

Hong Kong elektronik ürünlerin alış verişinde önemli bir yere sahiptir birçok değişik elektronik ürünü bulabileceğiniz birçok alışveriş merkezini içinde barındırmaktadır.

Ayrıca Çin özerk bölgesi olan Hong Kong’da Çin’e özgü olan ürünlerde bulunabilir bunlar seramikler, antika ürünler, Çin porselenleri, yöreye ait giyim ürünleri, halı gibi eşyaları hediyelik olarak satın alabilirsiniz.

Hong Kong da Bilmeniz Gerekenler

Taksi konusunda dikkatli olmazlısınız dolandırıcı bir taksi ile karşılama şansınız her zaman olabilir ve taksi metrenin açık olduğundan emin olun. Ulaşım konusunda metro kullanmak daha mantıklı bir seçim olur. Metro kullanmak için Octopus Card denilen bir kartı var ulaşımda bunu kullanmak daha uygun olacaktır. Eski bir İngiliz kolonisi olan şehirde İngilizce konuşamayan insanlarda çoktur eğer bazı taksicileri ve restorandaki görevlilerinin İngilizce konuşamadığını görürseniz şaşırmayın.

Gece hayatı konusunda ise Hong Kong oldukça hareketli bir şehirdir. Şehrin her tarafına dağılmış halde kulüpler, barlar gibi yerleri bulabilme imkânınız vardır.