Menü

Katar


Katar

Başkent : Doha

Nüfusu :  2,57 milyon (2016)

Yüzölçümü : 11.571 km²

Para Birimi : Katar riyali

Resmi Dil :  Arapça

Telefon Kodu : + 974

Saat Farkı : (GMT+3) Türkiye Katar arasında saat farkı bulunmamaktadır.

Konsolosluk Bilgileri :  İstinye Mahallesi, 34464 Sarıyer/İstanbul

Kıta :  Asya kıtası

Vize Durumu : Havaalanın'da 14 günlük vize verilmektedir.Yeşil ve diğer hizmet pasaportlarına vizesizdir.
 

Katar  Hakkında

Katar uzun yılllar boyunca bölge aşiret beyleri tarafından yönetilmiştir.Bölge genelde göçebelerin yaşadığı yerlerden biri olduğu için idarelerinde sıkça değişmeler olmuştur.Bölgenin idaresini 19.yüzyılda şuanki emir'in dedesi Muhammed Al Sani almıştır.

Katar'da fiili bir şekilde Osmanlı egemenliğine 1852 yıllarında girmiştir.Bu tarihten sonra ise 1871'de kesin olarak Muhammed El-Sani davet edişinde başlamaktadır..Katar'ın başkenti olan Doha'da şuanki ABD üssünün yer aldığı el-Obeid'de bulunan Osmanlı askerleri 1913'e kadar durmuşlardır.Osmanlı Hükümeti Katar'ın üzerindeki tüm haklarından 1913'te vazgeçmiştir.Osmanlı Hükümeti Katar'dan 1915'te tamamen çekilmiştir.

Katar 1.Dünya savaşı'nın çıkmasıyla 1916'da İngiliz işgali altına girer.1971'de bu işgelden çıkarak bağımsızlığını ilan etmiş ve bağımsız bir ülke olmuştur.

Katar ’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Katar'da yazın sıcaklar oldukça fazladır.Ancak akşamları bu sıcaklığın üstüne hafif serin hava yer almaktadır.Bazı turistler Katar'a yaz aylarında gitmemekte.Bunun nedeni ise gündüzleri sıcaktan bunaldıklarıdır.Kış ayları ise oldukça seri geçmekte.Dışarıda vakit geçirmek ve turizm yerlerini görmek için en ideal zamanlardır.Katar'a gitmek için en iyi zaman dilimleri Ekim,Kasım ve aralık aylarıdır.Böylece daha fazla gezme şansınız olmaktadır.

Katar'a Ankara ve İstanbul'dan hergün direk ve aktarmalı şekilde uçuşlar vardır.Bu uçuşların noktaları ise Doha'dır. Katar uçak bileti fiyatlarını görmek için Ucuzauc.com üzerinden İstanbul Doha uçak bileti ya da Ankara Doha uçak Bileti sorgulaması yapabilirsiniz.

Katar’da Gezilecek Yerler

Doha tam bir ticaret merkezi haline gelmiştir.Dünyanın en zengin başkentlerinden biridir.Lüx yapıtları ve eşsiz arap dokularını sevenler için birebirdir.Gezilmeye değer yerler ise şöyledir;

İslam Eserleri Müzesi

Souq Waqif yani Eski pazar

The Pear Katar'ın yapay adası olarakda geçmektedir.

Katar ’da Yemek kültürü

Genelde ortadoğunun yemek kültürünü taşıyan Katar Çin,İtalyan ve hint mutfaklarınıda bulabilirsiniz.Katar zengin bir ülke olduğu için oldukça pahalı yemekler bulabilirsiniz.

Geleneksel yemekleri oldukça lezzetlidir.Machbüs isimli yemekleri geleneksel bir yemektir.Ve Katar vatandaşları bu yemeyi çok severler.Machbüs'ün içinde ise sebze,et ve pirinç pilavı bulunmaktadır.

Katar ’da Eğlence ve Festivaller

Katar'da ülkemizdeki gibi dini bayramların yanı sıra uluslararası ünlenmiş bazı kültürel etkinlikler de düzenlenmekte.Her yıl düzenlenen Doha Kültür Festivali Mart ayında yapılmaktadır.Ve bu festivallerin en büyüğü Doha Kültür Festivalidir.

Doha'da katılımının en büyüğü ve en ilgi gören bir başka etkinlik ise Erkekler Su Kayağı ve Wakeboard Dünya Kupası katılımın en çok olduğu etkinliklerden bazısıdır.Ayrıca bu etkinliğe uluslararası katılımında oldukça fazla olmaktadır.

Summer Wonders Festival of Fun Haziran aylarının başlarında başlayan ve iki ay boyunca süren bir yaz etkiliğidir.Bu etkinliğe aileler ve çocukların büyük ilgilisini kazanmış durumda.Kamusal alan parklar bahçeler gibi heryerde bu etkinliği görmeniz mümkündür.