Menü

El Salvador


El Salvador

Başkent                         : San Salador

Nüfusu                           : 6. 141.350

Yüzölçümü                     :21.040 km²

Para Birimi                     : ABD Doları

Resmi Dil                        : İspanyolca

Telefon Kodu                 : +503

Saat Farkı                       : (UTC-6)Türkiye saati El Salvador saatinden 9 saat ileridir.

Konsolosluk Bilgileri    : Guetemala Büyükelçiliği El Salvador görev bölgesini de kapsamaktadır.

Kıta                                 : Kuzey Amerika

Vize Durumu                  :  Vizesiz/ 90 Gün
 

El Salvador Hakkında

Orta Amerika’da bulunan El Salvador, Guatemala, Honduras ve Büyük Okyanus ile sınırları çizilmiştir. Amerika kıtasında sanayileşmenin en fazla olduğu ülkede buna bağlı olarak a en yoğun nüfusa sahip ülkesidir.

Resmi dili İspanyolca olsa da halk arasında Maya dilleri ve Nawatya dilleri de konuşulmaktadır.

Şelaleri, volkanik dağları ve dopğal güzellikleriyle dikkat çeken ülke de tropikal iklim görülmektedir. Bu nedenle de yaz dönemlerinde sıcaklık aşırı bunaltıcı olabilmektedir.

Gıda, petrol, gübre, kimya, tekstil ve diğer sanayi alanlarında da gelişen El Salvador2un en önemli ürünü ise gübredir.

El Salvador’ da Şehir içi Ulaşım?

El Salvador’ da şehir içi ulaşım da taksiler, otobüsler ve dolmuş benzeri minibüsleri tercih edebilirsiniz. Şehir içi ulaşımda otobüslerle hemen her yere ulaşım sağlayabilirsiniz. Araç içinde ücretinizi ödeyebilirsiniz. Taksi tercih etmeyi düşünüyorsanız binmeden önce pazarlık yapabilirsiniz.

El Salvador’ da Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

El Salvador’da tropik iklim etkisindedir.  Bu nedenle de yağışların azaldığı Kasım ve Nisan ayları arasındaki dönem El Salvador’ u ziyaretleriniz için en uygun zamandır.

El Salvador’a yakın bölgelerden kara veya hava yoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Okyanusa kıyısı bulunan ülkeye yakın lokasyonlardan gemilerle de ulaşım sağlanabilmektedir. El Salvador’a hava yoluyla El Salvador Uluslararası Havalimanı’ndan ulaşım sağlayabilirsiniz.

El Salvador Havalimanı’na Miami, Dallas, Washington, Madrid, Panama ve Meksiko’dan direk uçuşlarla ulaşım sağlanabilmektedir. Bulunduğunuz şehirden veya seyahat rotanıza göre direk veya aktarmalı olarak düzenlenen bütün uçuşları 150’den fazla hava yolunun resmi temsilcisi olan ucuzauc.com üzerinden El Salvador uçak bileti sorgulaması yaparak bilgi alabilirsiniz. Dilerseniz müşteri temsilcimizle de görüşerek uçak biletinizi kolaylıkla satın alabilirsiniz.

El Salvador’ da Nerede Kalınır?

El Salvador 14 bölgeye ayrılmıştır ve ülke nüfusunun en yoğun olduğu yer de San Salvador, ülkenin başkentidir. El Salvador’da konaklayabileceğiniz oteller, pansiyonlar ve butik oteller sayısı da oldukça fazladır. El Salvador’da ayrıca Santa Ana, San Miguel, Santa TEcla ve Apopa gibi diğer önemli şehirlerinde de konaklayabilirsiniz.

El Salvador’da konaklayabileceğiniz yerler konusunda çok fazla alternatif bulunmaktadır. Beklentilerinize ve bütçenize göre en uygun El Salvador otelleri için müşteri hizmetlerimizle iletişime geçebilirsiniz.

El Salvador’ da Gezilecek Yerler

El Salvador ’da gezilecek yerler arasında doğal güzellikleri ilk sırada yer almaktadır San Salvador’da yer alan Ilopango Gölü, San Salvador Volkanı, San Salvador Katedrali ve  Ulusal Sarayı ilk sırada yer almaktadır.

Bunların yanı sıra her şehirde bulunan Katolik kiliseleri, müzeler ve geniş şehir alanlarıyla görülmesi gereken bir ülkedir.

El Salvador’ da Yemek Kültürü

El Salvador yemek kültürü İspanyol mutfağından büyük ölçüde etkilense de  Maya, Lenka ve Pipil halklarının yemek kültürü etkisi de görülmektedir.

Kıyı şeritlerinde deniz mahsullerini tadabileceğiniz El Salvador ‘ da en çok pupusa ismi verilen yemeği tüketilmektedir. Pupusa tortilla ve peynir, domuz eti ve fasulye gibi farklı malzemelerle beraber tüketilmektedir.

Yuca Frita ise kızartılmış manyok kökü, lahana ve domuz etiyle hazırlanmaktadır.

Domuz eti yemek istemezseniz ülkenin yöresel yemeklerinden olan hindi veya tavuk etiyle yapılan sandviçlerden Panes con pollo tadabilirsiniz. Domates, salata, soğan ve yeşilliklerden oluşan bu sandviç Türk damak tadına da oldukça uygundur.

El Salvador’ da Eğlence ve Festivaller

El Salvador’da kutlanan festivallerin çoğu dini temelli festivallerdir. Yaz mevsimi yani kurak zamanı festivallerin fazla olduğu dönemlerdir. Hemen her ay bir festival düzenlenmektedir. El Salvador’da düzenlenen festivaller;

1.  Mart - Kutsal Hafta- Semana Santa- Büyük Karnaval isimleriyle de bilinmektedir. San Salvador’ da düzenlenmektedir.

2.  Mayıs - Palmiye Festivali- Yerel kültürün tanıtılması için düzenlenen festivalde sokaklar çiçeklerle süslenmektedir.

3.  Temmuz - Temmuz Festivali- Santa Ana kentinde düzenlenen bu festivalde sokak gösterileri ve yürüyüşler düzenlenir ve kültürel etkinliklerle de özellikle çocuklar için eğlenceli yarışmalar düzenlenir

4.  Ağustos - Ateş Topu- Nejapa’da düzenlenen bu festivalde yüzü boyalı kişiler sokaklarda düzensiz bir şekilde ateş topları fırlatılır. Adrenalin dolu bu festival biraz tehlikeli olsa da renkli görüntülere sahne olmaktadır.

5.  Kasım - Karnaval- San Miguel’de düzenlenen karnavalda dans eden kostümlü kızlar, yöresel kıyafetlerle yürüyüşler ve müzik eşliğinde geçen en büyük partidir.

El Salvador’ da Alışveriş

El Salvador’da alışveriş yapmak için en uygun yerler butik dükkânlar ve yerel pazarlardır. El yapımı ürünlerin satışının yapıldığı ürünleri hediyelik olarak satın alabilirsiniz. Seramik ürünler, ahşap oymacılığı ile yapılan hediyelik eşyalar ve tekstil ürünlerinden çanta, eşarp, yöresel takılar ve kıyafetleri satın alabilirsiniz.

El Salvador’da çok büyük alışveriş merkezlerinden de alış veriş yapabilirsiniz fakat daha uygun fiyata ve pazarlık yaparak alışveriş yapmak için açık pazarları tercih edebilirsiniz.

El Salvador’ da Bilmeniz Gerekenler

El Salvador diğer ülkelere oranla suç oranının daha yüksek olduğu bir ülkedir. Yerel halkı misafirperver ve güler yüzlü olsa da yine de gece geç saatlerde dışardayken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

El Salvador Havalimanı Comalapa Uluslararası Havalimanı olarak da adlandırılmaktadır ve ülkenin doğusuna yer alan Ilopango şehrinde bulunmaktadır.

El Salvador’da ilköğretim parasız ve mecburi eğitimdir. Buna rağmen okuryazar oranı %65 kadardır.

Son yüzyılda ülkede artan suç oranı turizmi e etkilemiştir. Çok fazla güvenlik gücü bulunan ülke de turistlere karşı oldukça misafirperver ve güler yüzlü davranılmaktadır.  Ana dil İspanyolca olsa da

El Salvador’da salgın hastalıklarda son derece yaygındır. Bu nedenle de bu ülkeye gitmeden önce yapılması gereken aşıları yaptırmalı ve kapalı şişede su tüketmenizi tavsiye ederiz.