Menü

Fildişi Sahili


Fildişi Sahili

Başkent                 : Yamoussoukro

Nüfusu                  : 23.740. 424

Yüzölçümü            : 322. 460 km²

Para Birimi            : Batı Afrika CFA Frangı ( XOF)

Resmi Dil               : Fransızca

Telefon Kodu         : +225

Saat Farkı               : ( UTC+0) Türkiye saati Fildişi Sahili saatinden 3 saat ileridir.

Kıta                          : Afrika

Vize Durumu           : Vizesiz/ Vizeye internetten başvuru yapılabiliyor. Vize sadece Abidjan Havalimanı’ndan girişlerde geçerli. Vizeniz başvurudan en geç 48 saat içinde hazırlanıp e-mail olarak gönderiliyor.

Fildişi Sahili Hakkında

Afrika’nın Batısında er alan ve Kuzey Atlas Okyanusu2nun kıyısında bulunan Fildişi sahilleri güzelliği ile her yıl sayısız turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kahve, kakao ve palmiye yağı üretimi ile dünyanın büyük bir ihtiyacını karşılayan bu ülke de nüfusun %60’ndan fazlası tarımla geçimini sağlamaktadır.

Fildişi Sahilleri Fransa, ABD ve Hollanda gibi önemli ülkelere de ihracat gerçekleştiren bir ülke olarak gelişmektedir.

Başkanlı tipi Cumhuriyet ile yönetilen ülke de 3 Kasım1960 yılının anayasası kabul edilmiş ve 1998 yılında anayasa yeniden düzenlenerek yönetim biçimini kesinleştirmiştir.

60 farlı yerel dilin konuşulduğu ülke de resmi dil Fransızcadır fakat Dioula diili de en çok konuşulan bir diğer dildir.

Fildişi Sahili’nde Şehir içi Ulaşım?

Fildişi Sahili’nde şehir içi ulaşımda otobüsler ve dolmuş benzeri araçlar kullanılmaktadır.  Gideceğiniz yere göre araç içinde ücretinizi ödeyebileceğiniz uygun fiyatla da ulaşım imkanı sunan bu araçları tercih edebileceğiniz gibi taksileri veya ehliyetiniz varsa kendiniz de araç kiralayarak a şehir içinde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Fildişi sahillerin ‘de bisiklet ve motosiklette diğer bir alternatif olarak tercih edilen ulaşım araçlarıdır. Bisiklet kiralayabilir, uluslararası alanda geçerli ehliyetiniz varsa motosikletle de şehir içinde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Fildişi Sahili’nde Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Fildişi Sahillerinde yaz ayları çok sıcak ve nemlidir bu nedenle de burayı ziyaret etmek için en uygun zaman Kasım ve Mayıs ayları arasındaki dönemdir.

Fildişi Sahillerine, ülkede yer alan ana havalimanı olan Abidjan Havalimanı’na seyahat ederek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Havalimanına direk veya aktarmalı olarak bütün uçuş bilgilerine 

ucuzauc.com web sitesi üzerinden uçak bileti sorgulaması yaparak ulaşabilir dilerseniz kredi kartınızla anında satın alabileceğiniz gibi müşteri temsilcimizle de iletişime geçerek uçak biletinizi kolaylıkla taksit imkânlarından da faydalanarak satın alabilirsiniz.

Fildişi Sahili’nde Nerede Kalınır?

Fildişi Sahilleri 50 bölümden oluşmaktadır. Başkent başta olmak üzere birçok farklı şehirde ve bölgede konaklayabileceğiniz yerel pansiyonlar, büyük oteller ve butik otelleri görebilirsiniz. Beklentilerine uygun olan oteli bulabilmek ve rezervasyon işlemleriniz için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.

Fildişi Sahili’nde Gezilecek Yerler

Fildişi Sahillerinde gezilecek yerler arasında tarihi yapılar, kiliseler ve ülkenin geçiminin sağlandığı kahve ağaçlarının bulunduğu alanlar, palmiye yağının ve kakao yağının çıkartıldığı yerleri gezebilirsiniz. Sahil kesiminde okyanusta tekne turlarına katılabilir, su altı rezervlerini gezebilirsiniz. Su sporları ve doğa sporları konusunda da birçok alternatif sunan bu ülke de gezebileceğiniz yerler kısıtlı gibi görünse de son derece eğlenceli aktivitelerle zaman geçirebilirsiniz.

Fildişi Sahillerinde dünyanın en büyük bazilikaları arasında yer alan Yamoussoukro Bazilikası alan olarak Vatikan’da yer alan St. Peter Bazilikası ile aynı boyutlardadır.

Fildişi Sahili’nde Yemek Kültürü

Fildişi Sahilinde hemen hemen ülkenin her yerinde ucuz ve doyurucu yemekler tadabilirsiniz. Sokak satıcılarından bu ülkeye özel yerel tatları da tadabilirsiniz. Son derece temiz ve sağlıklı olan sokak yiyeceklerinden Garba ve Alloco gibi ulusal yemekleri deneyebilirsiniz. Ayrıca kızarmış muzla yapılan Alloco denemenizi önerdiğimiz tatlardan birisidir. Kızarmış balık, tavuk ve özel bir et karışımı ile yapılan Shougouilla ‘da fildişi sahillerinde tadabileceğiniz yemeklerden birisidir.

Fildişi Sahillerinde yemek kültüründe deniz ve deniz ürünleri son derece önemli olduğu gibi tarımla uğraşan halk için patates, mısır, muz, kahve ve pirinç yemeklerin temelini oluşturmaktadır.

Fildişi Sahili’nde Eğlence ve Festivaller

Fildişi Sahili’nde Hristiyanlar için ve Müslümanlar için önemli günler tatildir bunun yanı sıra ,7 Ağustos Bağımsızlık Günü olarak tatil kabul edilmektedir.

Fildişi Sahili’nde önemli festivaller müzik kültürünü yansıtmaktadır. Etnik grupların bir arada bulunduğu müzik ve dansın birleştiği eğlenceli festivallerden bazıları;

  • Uluslararas Siyah Müzik Festivali
  • Abidjan Uluslararası Jazz Festivali
  • Uluslararası Komedi Festivali
  • RTI Müzik Ödülleri

Fildişi Sahili’nde Alışveriş

Fildişi Sahillerinde, butik dükkanlarda alışveriş yapabileceğiniz gibi yöresel pazarlarda kıyafetten yemeğe kadar bir çok eşyayı bulabileceğiniz yerlerdir. Buraya özgü kahve, kakao ve palmiye yağını atın alabileceğiniz gibi yöresel kıyafetler de satın alabilirsiniz.

Fildişi Sahili’nde Bilmeniz Gerekenler

Fildişi Sahillerinde üç mevsim yaşanmaktadır. Kıyı bölgeleri tropikal iklim etkisindeyken kuzey bölgeleri karasal iklim etkisindedir. Kasım ve Mart ayları arası ılıman, Mart Mayıs ayları arası sıcak ve kuru, Haziran ve Ekim ayları arası ise sıcak ve nemlidir.

Fildişi Sahillerine gitmeden önce Hepatit A aşısı olmanız gerekmektedir.

Kıy bölgelerinde doğal koruma olmadığından dönemsel olarak çok yüksek dalgalara maruz kalınmaktadır bu nedenle de yağış döneminde su baskınları tehlikesi oldukça fazla olduğundan seyahat dönemlerinizi bu zamanlara denk getirmemenizi tavsiye ederiz.