Menü

Güney Afrika Cumhuriyeti


Güney Afrika Cumhuriyeti

Başkent : 3 Adet başkent'e Sahiptir. Cape Town, Pretoria, Bloemfontein

Nüfusu :  55,91 milyon (2016)

Yüzölçümü : 1.220.000 km²

Para Birimi : Güney Afrika randı

Resmi Dil :  İngilizce, Afrikaans, Zuluca, Xhosa dili, Sotho dili ve daha bir çok dil.

Telefon Kodu : +27

Saat Farkı : (GMT+2) Türkiye Güney Afrika Cumhuriyeti  saatinden 1 saat ileridedir.

Konsolosluk Bilgileri : Ortaköy Mh., Muallim Naci Cad. Alarko Holding 113-115, 34347 Beşiktaş/Istanbul Bulunmaktadır.

Kıta :  Afrika

Vize Durumu : Resmi ve umuma mahsus pasaport sahipleri kapıdan 30 güne kadar vize alabilirler.

Güney Afrika Cumhuriyeti Hakkında

Türkiye'de genel olarak Güney Afrika ya da Güney Afrika Cumhuriyeti olarak adlandırılır.Güney afrika Afrika Kıtasının en büyük ülkelerinden biridir.Güney bölgesinde yer almaktadır.Sezon zamanlarında ülkeye büyük turist akımları da mevcuttur.

Aslında bakıldığında Güney Afrikada sezon zamanı yoktur.Her mevsim ziyarete açık ve her mevsimde yapabileceğiniz onlarca aktivite mevcuttur.Turistler açısından önemli olan Güney Afrikaya ne için gittiğinizdir.Kendiniz için en doğru zamanı belirleyip o zamanda gitmelisiniz.

Güney Afrika Cumhuriyeti ’ne Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Güney Afirka Cumhuriyeti'ne yılın her ayında gidebilirsiniz.Her mevsimde ziyaret edebileceğiniz bir ülkedir.Ancak gidecek olan gezginler oradaki amaçlarını planlayarak gitmeleri gerektiğini unutmamalıdır.Güney Afirkada hayvanların doğal yaşam alanlarında görmek ya da onların göç ettiklerini görmek istiyorsanız kış aylarında gitmeniz daha uygun olacaktır.Yaz aylarında ise eğlence ve festivallerin oluşmaya başladığı zamanlardır.Eğlence ve büyük festivalleri görmek için gidecekseniz yaz aylarında gitmeniz sizin için daha uygundur.

Güney Afrikada 10 adet uluslararası havaalanları bulunmaktadır.Fakat genellikle yurt dışı uçuşlarda sadece 2 havalimanı kullanılmaktadır.Aktarmalı bir şekilde dilediğiniz bölgeye yolculuk yapabilirsiniz.

Uçak ile ilgili problemleri olan kişilerin büyük yolcu gemileriylede Güney Afrikaya girişleri mevcuttur.Tur gemilerine binebilir ve ülkeyi daha rahat gezebilirsiniz.Bu büyük tur gemileri genellikle Güney Afrikanın durak noktalarından biridir. Güney Afrika uçak bileti için Ucuzauc.com üzerinden İstanbul Johannesburg uçak bileti sorgulaması yapabilirsiniz.

Güney Afrika Cumhuriyeti  nde Yemek kültürü

Afirka'nın hem büyük yüz ölçümü hemde farklı dinlerin yaşadığı bir bölgedir.Bu sayede Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yemek kültürü oldukça fazla gelişmiştir.Afrikada bölgelere göre mutfak anlayışları farklılaşır.Mesela kırsal alanlarda kahvaltıya oldukça fazla önem verilir.Genel olarak mısır,tahıl ezmesi ve yulaf çorbaları tüketilmektedir.

Afrika'nın sömürgede yaşamlarında mutfak kültürünede fazlaca etkileşim olmuştur.Fransa,Hollanda,İnglitere ve Almanya mutfaklarının etkileri oldukça fazladır.Kıyı kesimlerde suda yetişen bir bitkiden yapılan bir yemek katır çiçeği çorbası,afirkalılar tarafından çok sevilen bir yemek türüdür.iç kısım ve kuzey kısımlarda ise Porridge çorbaları yapılmaktadır.Bu çorba ise mısır kullanarak yapılmaktadır.Deniz ürünleri afrikanın tüm bölgelerinde yaygındır.Oldukça fazla tüketilir ve sevilmektedir.Balıklar daha çok baharatlı ve ızgarada yapılmaktadır.

Güney Afrika Cumhuriyeti  ’nde Eğlence ve Festivaller

Güney Afrikada Festivaller her ay düzenlemektedir.Ülke oldukça fazla festivale ev sahipliği yapıyor.Şubat aylarındaen ünlü festival Johannesburg'dur.Modern danslar ve koreografiler düzenlenmektedir.

Mart ayında ise uluslar arası üne sahip bir festival bizleri karşılıyor.Cape Town Caz Festivali,oldukça popüler olan bu festival 15 bin kişinin katılımıyla sonlanıyor.Ortalama olarak 40 konser veriliyor bu festivalde.