Menü

Fiji


Fiji

Başkent                         : Suva

Nüfusu                           : 849. 000

Yüzölçümü                    : 18, 274 km²

Para Birimi                    : Fiji Doları

Resmi Dil                       : İngilizce/ Fijice

Telefon Kodu                 : 679

Saat Farkı                       : (UTC+12) Fiji saati Türkiye saatinden 9 saat ileridir.

Konsolosluk Bilgileri     : Dış temsilcilik bulunmamaktadır.

Kıta                                  : Okyanusya

Vize Durumu                   : Vizesiz/ 120 Gün
 

Fiji Hakkında

215 ıssız ve 322 ada ve 522 adacıktan oluşan Fiji Adalar Cumhuriyeti, Pasifik Okyanusu’nun güneyinde yer almaktadır. 9 Adaya ayrılarak önetilen Fiji Adlarının başkenti Suva ve en önemli kentleri ise Nadi, Savusavu, Labasa, Lautoka, Levuka, Rakiraki ve Taveuni’dir.

Ülke nüfusu Fiji halkı başta olmak üzere, Hint, Avrupa, Yarı Avrupa, Çinli, Ratuman ve Pasifik Adalılardan oluşmaktadır.

Ülke nüfusunun %60’dan fazlası Hristiyan’dır. Geriye kalan büyük bir çoğunluk Hindu inancına mensuptur ve %6 ‘lık bir dilim de İslam inancını benimsemiştir. Yerel dinlere inananların sayısı da oldukça fazla olduğu gibi herhangi bir inanca sahip olmayan kesimde oldukça fazladır.

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Fiji adaları her yıl turistlerin akın ettiği yerlerden birisidir. Vizeden muaf olan ülkemizde de Fiji adalarında tatil yapma olanağı nedeniyle özellikle Mayıs ve Ekim ayları arasında tercih edilmektedir.

Fiji’de Şehir içi Ulaşım?

Fiji’de ülkenin hemen her yerinde minibüs tarzı araçlar ulaşımda tercih edilmektedir. Ayrıca motosiklet, bisiklet ve adalar arasında hizmet veren küçük teknelerle de ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Ulaşım ücretlerinin son derece uygun olduğu, Fiji’de uluslararası alanda geçerli ehliyetiniz varsa araç kiralama seçeneğini de düşünebilirsiniz fakat benzin fiyatlarından dolayı alternatif yolları denemenizi öneririz.

Fiji’ye Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Fiji Adaları’na gitmek için sıcaklığın 25 derece dolaylarında olduğu Mayıs ve Ekim ayları arası en uygun zamandır. Mayıs, Haziran ve Ekim ayları ayrıca festivallerin düzenlendiği aylar olduğundan keyifli ve eğlenceli zaman geçirebileceğiniz bu dönemi tercih etmeniziz öneririz.

Fiji Adaları’na Nadi Uluslararası Havalimanı’ndan direk olarak gerçekleştireceğiniz uçuşlarla gidebilirsiniz. Los Angles, Sidney, Honiara ve Hong Kong üzerinden direk uçuşlarla da Fiji’ye seyahat edebilirsiniz. Fiji’ye ülkemizden direk veya aktarmalı olarak seyahat edebileceğiniz hava yolları ve tarifleri hakkında ayrıntılı bilgi için ana sayfa da yer alan uçak bileti sorgulama ekranını kullanabilirsiniz. Sorgulama sonrasında uçuş gerçekleştiren bütün hava yollarının tam listesini görüntüleyerek biletinizi seçebilir ve anında satın alabilirsiniz.

Fiji’de Nerede Kalınır?

Fiji’de ülkenin başkenti başta olmak üzere sahil şeridinde yer alan bölgelerinde bulunan oteller, butik oteller ve pansiyonlarda kalabilirsiniz. Lautoka, Nadi, Nausori ve Suva tercih edebileceğiniz şehirlerarasında ilk sıralarda yer alabilir. Fiji’de konaklayabileceğiniz oteller ve pansiyonlar hakkında daha fazla bilgi almak ve beklentilerinize göre size en uygun oteli bulabilmek için tur hizmetleri operatörümüzle iletişime geçebilirsiniz.

Fiji’de Gezilecek Yerler

Fiji’de gezebileceğiniz tarihi yerlerin birçoğu başkentte yer almaktadır. Sahil kesiminde ise daha çok eğlenceli festivallerin gerçekleştirildiği, turizm odaklı hizmet veren işletmeler bulunmaktadır. Fiji’de Başkanlık Sarayı, Fiji müzesi, Suva Buru, Ratu Sukuna Anıtı ve Stinson Sahil Yolu, Yerel Kiliseler ve yerel kiliseler arasında bulunan Holy Trinity Kilisesi, Anglican Katedrali ve Kalp ( Heart) Katedrali gezebilecekleriniz arasında da ilk sırada yer almaktadır.

Bunların yanı sıra Thruston Bahçeleri, Suva Şehir Kütüphanesi,  en önemlisi Takashi Suzuki parkı olmak üzere 78 farklı park alanını gezebilirsiniz. Yağmur ormanlarında yürüyüş yapma ve golf oynama imkanınızda bulunduğu Fiji’de sörf yüzme ve rugby gibi sporlar içinde özel alanlarda zaman geçirebilir ve buraları da gezebilirsiniz.

Fiji’de Yemek Kültürü

Fiji yemek kültürü son derece sağlıklı besinlerin tüketilmesini hedeflemektedir. Köklü besinlerin tercih edildiği ve fazla kalorileri yemeklerin ise tarlada çalışan işçilerin tükettiği yemekler olarak sınıflandırabiliriz. Fakat buna rağmen de obezite sorunları yaşayan insanlar karşımıza çıkmaktadır.

Farklı kültürlerin bir arada yaşamasından dolayı da Fiji mutfağında Hindistan ve Çin mutfağının yemeklerine de rastlanmaktadır. Genel olarak deniz ürünlerinin çok fazla tüketildiği Fiji’de kahvaltılarda ev yapımı bizdeki gözlemeye benzer çörekler, öğlen yemeklerinde taro adı verilen bit bitki türünün yapraklarıyla pişirilen taze balık suyunda yapılan çorba ve akşam yemeğinde de patates ve sebze ağırlıklı yemekler tüketilmektedir.

Ara öğünlerde ise tatlı ve atıştımalık tüketmeyi seven Fiji halkı için krema hemen her tatlıda kullanılmaktadır. Kabak yada ananas kullanılarak yapılan turtalar da tadabilecekleriniz arasındadır.

Fiji’de Eğlence ve Festivaller

Fiji’de festivaller Mayıs ve Ekim ayları arasında düzenlenmektedir. Mayıs ayında üç gün boyunca düzenlenen Caz ve Blues Festivali yerli ve yabancı birçok sanatçıya Port Denarau’da ev sahipliği yapmaktadır. Dünya müzik festivali olarak da düzenlenen bu festival oldukça önemlidir.

Temmuz ayı ortalarında düzenlenen Bula Festivali ise dans ve müzik festivali olarak renkli görüntülere sahne olmaktadır. Ayrıca Hint kültürünü yansıtan Diwali Festivali ‘de Ekim ayında kutlanmaktadır. Işık gösterileri eşliğinde başlayan festival akşam saatlerinde düzenlenmektedir.

Fiji’de Alışveriş

Fiji’de turist yoğunluğuna bağlı olarak alışveriş kültürü de son derece gelişmiştir. Modern alışveriş merkezlerinin bulunmadığı Fiji’de oteller ve açık pazarlarda aradığınız her şeyi kolaylıkla bulabilirsiniz. Sokak tezgahları da alışveriş yapabileceğiniz bir diğer alternatiftir.

Fiji’de Sulu adı verilen yerel kıyafetlerden satın alabilirsiniz. Bu kıyafetler kadınlar ve erkekler için farklı olup turistlerin de tercih ettiği ve tatil boyunca da giyebileceğiniz son derece kullanışlı kıyafetlerdir. Ayrıca el yapımı sepetler, kaseler ve desenli tişörtler ile silahlardan da satın alabilirsiniz.

Fiji adalarının en önemli ve meşhur ürünü ise siyah incidir. Siyah incilerin ihraç edildiği Fiji’de çok uygun fiyatlara Siyah incilerden ve bunlardan yapılan takılardan satın alabilirsiniz.

Fiji’de Bilmeniz Gerekenler

Fiji halkı alçak gönüllü ve gösterişsiz bir hayata sahiptir. Birbirlerine ve turistlere de saygılı olan bu halk arasında çok rahatlıkla zaman geçirebilirsiniz. Kıyafetleri de son derece mütevazi olan Fiji halkının kültürleri gereği de çok fazla açık giyinmemeye ve aşırı sayılabilecek hareketlerden kaçınarak saygılı davranmanız benimsenmeniz için son derece önemlidir.

Fiji’de her inanca saygı gösterilmektedir. Bu nedenle de hemen hemen bütün inançların bayramları ve özel günleri kutlanmakta veya tatil olarak kabul edilmektedir. Noel- Hz.İsa’nın doğum günü, Hz. Muhammed’in Doğum günü, Paskalya, Kutsal Cuma ve Cumartesi önemli günleridir.