Menü

Ekvador


Ekvador

Başkent                             : Quito

Nüfusu                               : 16. 144. 000

Yüzölçümü                        : 283. 560 km²

Para Birimi                        : ABD Doları

Resmi Dil                          : İspanyolca

Telefon Kodu                    : +593

Saat Farkı                         : (UTC-5)Türkiye saati Ekvador saatinden 8 saat ileridir.

Konsolosluk Bilgileri      : Kito Büyükelçiliği

Kıta                                   : Güney Amerika

Vize Durumu                    : Vizesiz/ 90 Gün
 

Ekvador Hakkında

Amerika’nın Güney kesiminde bulunan Ekvador, demokrasi ile yönetilen bir cumhuriyet ülkesidir. Kolombiya ve Peru ile sınır komşusu olan Ekvador ayrıca Büyük Okyanus’ta kıyısı vardır.  Galapagos adalarını da kapsayan ülke sınırları ekvator çizgisiyle ikiye bölünmüştür.

Ekvador tarihte Charles Darwin ‘in genetik üzerine ve Evrim Teorisi üzerine araştırmalarını yaptığı ve kaleme aldığı yer olarak bilinmektedir.

Üç ana bölgeden ve Büyük Okyanus’ta bulunan bir adadan meydana gelen ülkede Amazon ormanları hemen hemen ülke yüz ölçümünün yarısını oluşturmaktadır.

Ekvador zengin bir ülke sayılmamaktadır. Petrol, sülfür ve altın ticareti yapılan ülke de ayrıca turizm açısından da tercih edilen bir ülkedir.

Ekvador ’da Şehir içi Ulaşım?

Ekvador ’da şehir içi ulaşımda otobüs troleybüs, metrobüs ve taksi kullanılmaktadır. Ülkenin hemen her yerinde ulaşım ağı oldukça gelişmiştir. Şehir içinde bisiklet kullanımı çok yaygın değildir. Dağlık bölgeleri ve yokuşları nedeniyle de bisiklet yerine dilerseniz motosiklet tercih edebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarına binmeden önce biletinizi satın alabileceğiniz gibi araçiçinde de biletinizi satın alabilirsiniz.

Ekvador ’da taksi kullanımı da oldukça yaygındır. Diğer ülkelere ve büyük şehirlere oranla taksi ücretleri oldukça düşüktür.

Ekvador ’da Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Tropikal iklim etkisinde olan Ekvador ’da kuru ve yağışlı dönem olmak üzere iki dönem bulunmaktadır. Seyahatiniz ve gezileriniz sırasında daha keyifli zaman geçirebilmek için yağışsız dönem olan Haziran ve Kasım ayları arasındaki dönemi tercih edebilirsiniz.

Ekvador ’a ülkemizden direk olarak uçuş bulunmamaktadır. Bu nedenle de aktarmalı uçuşlarla Avrupa üzerinden Ekvador ’a seyahat edebilirsiniz. Ekvador ’a uçuş gerçekleştiren hava yollarının tam listesine ucuzauc.com üzerinden Ekvador uçak bileti sorgulaması veya Mariscal Sucre Uluslararası Havalimanına gerçekleştirilen uçuşları sorgulayarak da ulaşabilirsiniz.

Madris ve Amsterdam üzerinden Ekvador ’a bir çok uçuş alternatifi bulunduğundan genelde aktarmalı uçuşlarınızı buralardan gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz.

Ekvador ’da Nerede Kalınır?

Ekvador ’da konaklayabileceğiniz oteller, pansiyonlar ve butik oteller gittiğiniz şehre vebölgeye göre oldukça farklılık göstermektedir. Dağlık kesimlerde otellerden daha çok küçük pansiyonlar ve butik otel tarzında yerlerde konaklayabilirken ülkenin başkenti olan Kito’da ve en büyük şehri ola Quayaguil ’de daha çok alternatif bulunmaktadır.

Ekvador ’da konaklayabileceğiniz ve alternatifler arasında daha fazla seçenek sunan şehirlerden Quito, Galapagos,Cuenca ve Esmeraldas’ı tercih edebilirsiniz.

Cuenca ’da bulunan asılı evlerden bazıları da restore edilerek otel olarak hizmet vermektedir. Bunları da tercih edebilirisiniz.

Ekvador ’da gideceğiniz bölgeye göre size en uygun oteli bulabilmeniz için tur hizmetleri operatörümüzle iletişime geçebilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Ekvador ‘da Gezilecek Yerler

Ekvador ‘da ülkenin en büyük şehri olan Quayaguil’de ülkenin en eski kiliseleri ve katedrallerini gezebilirsiniz. Ayrıca Büyük okyanusunu da kapsayan kıyı şeridi olan La Costa, Amazon ormanlarının tamamını kapsayan El Oriente ve balta girmemiş ormanları da turlara katılarak gezebilirsiniz.

Galapagos adaları ise Tabiatın Ütopyası olarak adlandırılan yer olarak çöller, gizli cennetler, ormanları ve volkanik kayaları ile gezilecek doğa harikası yerlere sahiptir. Burada mavi ayaklı sümsük kuşları, ispinozlar ve fırkateyn kuşları, deniz aslanları ve iguanalar ile dev kara kaplumbağalarını görebilirisiniz.

Cuenca’da ülkenin farklı yapılarından olan Casas Colgadas adı verilen Asılı Evlerini de görmenizi tavsiye ederiz.

Ekvador gezilerinizde ülkenin her yerini keşfetmek isterseniz tur hizmetlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi almak için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.

Ekvador ‘da Yemek kültürü

Ekvador ‘da  ki yemek kültüründe çok çeşitli ve lezzetli yemeklerle karşılaşabilirsiniz. Ekvador mutfağının temeli, domuz, tavuk ve sığır eti ile patates ve pirinç oluşturmaktadır. Patates ve mısır ülke mutfağının vaz geçilmezlerinden duğuu söyleyebiliriz.

Ekvador ‘da dağlık bölgelerde sokaklarda kızarmış domuz veya kobay ile beraber patates kızartmalarının tadına bakabilirsiniz.

Ülkemizde tüketilen Chiqita muzlarının da bu ülkeden geldiğini de belirtelim. Birbirinden farklı tropikal meyveleri, meyve sular ve dondurmaları burada tadabilirsiniz.

Ekvador ’da dünyanın en güzel karides ve ıstakozlarının yapıldığını söyleyebiliriz. Kıyı bölgelerde deniz ürünlerini daha çok tüketilirken dağlık bölgelerde domuz veya sığır eti daha fazla tüketilmektedir.

Ekvador yemek kültürüne göre tabağınızda yemeğinizi bırakmamanız son derece önemli. Eğer herhangi bir eve misafir olarak giderseniz tabağınızda yemek bırakmanız saygısızlık olarak görülmektedir. Bu nedenle de yiyebileceğiniz kadarını almanızı öneririz.

Ekvador’da Eğlence ve Festivaller

Roma Katolik kilisesine bağlı olan Ekvador ‘da dini festivaller çok önemlidir.

Ekvador ’un en önemli festivalli Paskalyadan önceki Lent dönemini ile çakışmayan haftada düzenlenen, Karnavaldır. Paskalya haftası boyunca kutlanan Semana Santa festivali yöresel renkli kıyafetleri giyildiği, dansın ve müziğin hiç durmadığı festivallerden birisidir.

Yerel kültürün tanıtıldığı Haziran ayında düzenlenen Otavalo Festivali’nde Inti Raymo festivali olarak da bilinmektedir. Bu festivale benzeyen ve Eylül ayının ilk haftasında düzenlene Yamor Festivali’ de  yine ülkenin önemli festivallerindendir.  

Aralık ayında düzenlenen dünya çapında boğa güreşçilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Andes Festivali’ de görmenizi tavsiye ettiklerimiz arasındadır. Yıl içinde de farklı köylerde de küçük çaplı boğa güreşleri festival havasında düzenlenmektedir.

Ekvador ’da Alışveriş

Ekvador ’da alışveriş yaparken butik dükkanlarda yöresel kıyafetler ve takılar en çok tercih edilenler arasındadır. dağlık bölgelerde yaşayan kızıl derililerin takıları ve geleneklerini yansıtan kıyafetler, takılar ve bibloları da hediye olarak satın alabilirsiniz. Ayrıca yerel pazarlardan da hediyelik olarak alabileceğiniz bir çok şey bulunmaktadır. tropik meyveler ve bunlardan yapılan alkollü kokteyl ve likörleri de hediye olarak satın alabilirsiniz. Yemeklerde kullanılan farklı baharatlarda yine satın alabilecekleriniz arasındadır.

Ekvador’da Bilmeniz Gerekenler

Ekvador ’da tek bir tane uluslararası havalimanı bulunmaktadır. Mariscal Sucre Uluslararası Havalimanı ülkenin önemli bir sınır kapısı olarak da hizmet vermektedir.

Ekvador ’da taksi kullanımında lisanslı taksileri tercih etmenizi ve taksimetrenin açık olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz.  Seyahatiniz uzun sürecekse araç kiralama seçeneğini de düşünmenizi öneririz.

Ekvador ’da her koşulda herkes size saygılı davranacaktır. Saygının esas olduğu bu ülke de eski veya bakımsız kıyafetleriniz olsa dahi lüks restoranlar dışında her yerde rahatlıkla zaman geçirebilirsiniz.

Andes kenti ülkenin en muhafazakar bölgesidir. Havanın diğer bölgelere göre daha soğuk olduğu bu şehirde insanlar genelde kapalı giyinmektedir. Burada erkeklerin tişörtsüz kadınlarında şehir içinde mayo veya çok açık giyinmesi hoş karşılanmıyor. Fakat ülkenin kıyı şeridinde istediğiniz gibi giyinip, istediğiniz gibi davranabilirsiniz.