Menü

Kolombiya


Kolombiya

Başkent : Bogotá

Nüfusu :  48,65 milyon (2016)

Yüzölçümü : 1.142.000 km²

Para Birimi : Kolombiya pesosu

Resmi Dil :  İspanyolca

Telefon Kodu : +57

Saat Farkı : (GMT+5) Türkiye Kolombiya saatinden 8 saat ileridedir.

Konsolosluk Bilgileri : Ali Kaya Sokak, No:3 Apa Nef Plaza Şişli / İSTANBUL Bulunmaktadır.

Kıta :  Güney Amerika

Vize Durumu : 30 Gün müafiyet uygulanmaktadır.Daha uzun süre için Vize alınmaldır.
 

Kolombiya Hakkında

Kolombiya geçmiş zamanlarda Taynana,İnka İmparatorluğu ,Sinu ve Musica en eski uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir ülkedir.19.yüzyıllarda Napolyon İspanya'yı işgal edene kadar diğer devletlerin sömürgesi olarak devam etmiştir.Bu zamanlarda Kolombiya vatandaşları bağımsızlık için el ele vererek savaşmış ve 1886 yıllarında istediklerini alarak Kolombiya Cumhuriyetini oluşturmuşlardır.

Kolombiya’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Kolombiya tropikal bir iklime sahip ve kuzey ve kıyı kesinleri oldukça sıcaktır.Tropikal iklimin göstermiş olduğu yağışlar Kolombiya'da Mayıs ve kasım ayları arasında geçemekte.Kolombiya'da sıcaklık oldukça değişkenlik göstermekte.Bunun sebeplerinden bir taneside yükseklik yani rakım'a bağlı değişkenliklitir.Kıyıda sıcakken dağlarda soğuklujk olabilir.Bogota'da sıcaklıklar genelde ilkbahar havası taşımaktadır.Ancak geceleri bir okadarda serin ve soğuk olmakta.

Kolombiya'ya gitmek isteyen turistler en iyi zamanlardan biri havanın kuru olduğu zamanlardır.Aralık ve mart ayları arasında ayrıca haziran ve ağustos aylarında Kolombiya'yı ziyaret etmek en iyi zaman dilimleridir.Ülkeyi daha fazla keşfedebilir ve gezebilirsiniz.

Kolombiya Türk vatandaşlarına vize uyguluması yapmamaktadır.Aktarmasız uçuşlarda İstanbul'dan direk olarak Bogota,Medellin ve Cali şehirlerine uçuşlar bulunmaktadır.Ancak aktarmasız uçuşlar genelde daha maliyetli olmaktadır.Uçuşunuzun maliyetini düşürmek istiyorsanız Madrid,Paris,Frankfurt üzerinden aktarma yapabilirsiniz.Ayrıca çok fazla görülmeyen bir seçenek olsada İzmir ve İstanbul'dan hareket eden gemi turlarıda bulunmaktadır.

Kolombiya ’da Yemek kültürü

Kolombiya'nın mutfağını leziz et,yufka ve patates'lerden oluştuğunu söylemek gerekir.Ancak Karayipler'de olduğu için deniz ürünlerinde oldukça fazla tüketilmektedir.Kolombiya'nın mutfağını zengin kılan bir diğer hususta Amazon bölgelerinde yetiştirilen meyvelerdir.Ülkede yemeklere tat ve lezzet katmak için Piriç ve Hindistan cevizi kullanılmaktadır.Kolombiya'da şarap içmek isterseniz ülkenin kendine has şarapları biraz hafif kalabilir.Bunun yerine Şili ve Arjantin şarapları kullanılmaktadır.Kolombiya'da alkol fazla tüketilmektedir.Bu sayede rom ve biraya kolayca ulaşabilirsiniz.

Kolombiya'nın kendine özel içecekleride bulunmaktadır.Bunlardan biride aquapenala'dır.İçerisinde Şeker kamışı ve bazende zencefil,limon katılmaktadır.İçecek alkolsüz olarak yapılmaktadır.

Kolombiya ’da Eğlence ve Festivaller

Kolombiya Dünya'da en çok resmi tatil yapan ülkedir.Tam olarak 20 gün resmi tatil bulunmaktadır.Ülkede katolik dini yoğun olduğundan dini festivaller oldukça önemlidir.Ayrıca Kolombiya Brezilya'dan sonra salsa'da 2.ülke olarak görülmektedir.Bu sayede dünyanın en iyi karnavalları ve festivalleri bu ülkede yapılmaktadır.

Tomato Fight Festival yani Domates Savaşı Festivali bu festival Stumarchan stadında geçekleşmektedir.Ve büyük bir festival olduğundan 3 gün sürmektedir.Ayrıca 15,20 ton domates bu festival için hazır hale getirilmektedir.

Ağustos aylarında düzenlenen Festival Of Flowers Medellin şehrinde yapılmakta ve en çok rağbet gören festivallerden biridir.Dünya çevresinde pek göremeyeceğiniz çiçeklerin bulunduğu,konserler ve dansların olduğu muhteşem festivallerden biridir.