Menü

Kazakistan


Kazakistan

Başkent : Astana

Nüfusu :  17,8 milyon(2016)

Yüzölçümü : 2.725.000 km²

Para Birimi : Tenge

Resmi Dil :  Kazakça Rusça

Telefon Kodu : +7

Saat Farkı : (GMT+6) Türkiye Kazakistan saatinden 3 saat geridedir.

Konsolosluk Bilgileri : Adres: Başak Sok. No:35, Yeşilyurt-Bakırköy / İSTANBUL

Kıta : Avrupa Asya kıtası

Vize Durumu : 15 Gün müafiyet uygulanmaktadır.Daha uzun süre için Vize alınmaldır.
 

Kazakistan Hakkında

Orta Asya'da kurulan bir ülkedir.Kazaklar'ın ilk kurduğu ülke ve devlet Nogay Hanglığı'dır.Daha sonra ise bu devlet Kazak Hanlığı olarak değişmiştir.1847 tarihinde Rusya Devletinin hakimiyeti altına girmiştir.Ancak Çarlık Rusya'sının yıkılmasıyla bir süre bağımsızlığını ilan etmiştir.Kısa süren bu egemenlik 1920 yıllarında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliğinin Egemenliği altına girmiştir.yıllarında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliğinin yıkılması ve dağılmasıyla birlikte 1991 yılında tamamen bağımsız bir devlet olmuştur.

Kazakistan ’a Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Kazakistan tipik bir kara iklimine sahip ülkedir.Kazakistanı gezmek görmek için en iyi zamanlardan biri bahar ve yaz aylarıdır.Bu aylarda gezmek için en uygun havayı ve şartları bulabilirsiniz.Havaların sıcak ve ılıman olduğu bu aylarda gezmek daha uygundur.

Kazakistan'a Türkiye'den gitmek için 2 şansınız var.Birincisi İstanbul ikincisi ise Ankara'dır.bu şehirlerden hemen hemen hergün direkt ve aktarmalı bir şekilde uçuşlar yapılmaktadır.Bu uçuşların varış noktaları ise Alaata ve Astana'dır.

Kazakistan’da Gezilecek Yerler

Han Çadırı Orta Asya'nın En büyük alışveri ve eğlence merkezlerinden biridir.

Akorda Cumhurbaşkanlığı sarayıdır.

Barış ve Hoşgörü Piramidi Piramit içerisinde müze,opera salonu,kışbahçesi,kültür merkezi ve sanat 

galerisi mevcuttur.Ayrıca içerisinde kütüphane ve cafe'de mevcuttur.

Nur Astana Camii Geleneksel bir mimari yapısır bulunmaktadır.Bu camii Asya bölgesindeki en büyük camilerden biridir.

Kazakistan’da Yemek kültürü

Kazak mutfağı yüzyıllar önce temeli en iyi atılan mutfaklardan birtanesidir.Çok zengin bir mutfağı olan kazak mutfağı Türk ve Asya bölgelerinin katkılarıyla oluşan bir mutfaktır.Bu yüzden Kazak mutfağının Türk mutfaklarına benzer yanları oldukça fazladır.Sucuk ve Ayran bunların başında gelmektedir.Özellikle kendilerininde beğendiği Sur et adlı yemekleridir.Kazak mutfağının en sevilen yemekleri arasında başlardadır.Bunun yanında ise Beşparmak adı verilen et yemeğidir.Beşparmak yemeğinin adı elle yendiği için bu ismi almıştır.

Kazak yemeklerinde mantıda meşhur yemeklerin arasında yer almaktadır.Ancak bizim mantılarım Kazak mantılarına göre küçüktür.Büyük hamur parçalarından yapılmaktadır.

En sevilen tatlıların arasında ise Bavursak ve çelpek adlı tatlıdır.Kızarmış hamurdan yapılan bu tatlı Kazakların en sevdiği tatlılar arasındadır.

Kazakistan’da Eğlence ve Festivaller

Kazakistan'da festivaller geneller en aktif olan şehirlerde yani Karaganda,Almaata ve Astana'dadır.Kazakistan'da kutlanan en önemli günlerden biride Nevruz bayramıdır.21 ile 22 Mart arasında kutlanan Nevruz Bayramında sokak meydanlarına sahne kurulur.Ve ücresiz bir şekilde konserler düzenlenir.Ayrıca ücretsiz bir şekilde alabileceğiniz yiyecek ve içeçeklerde dağıtılmaktadır.

Genelde Temmuz aylarında düzenlenen Aksiyon Filimleri festivalleri olur.

Duman Center,buraya gittiğiniz vakit gözlerinize inanamayacanız kesin.Rengarenk bir eğlence merkezidir.İçerisinde 2000 den fazla deniz canlılarının bulunduğu dev akvaryum en dikkat çekenlerden biridir.