Menü

Kamboçya Krallığı


Kamboçya Krallığı

Başkent : Phnom Penh

Nüfusu :  15.76 milyon (2016)

Yüzölçümü : 377.962 km²

Para Birimi : Riel (KHR)

Resmi Dil :  Khmer dili, ancak Kamboçya'da İngilzce ve Fransızca da konuşulmaktadır.

Telefon Kodu : +855

Saat Farkı : (GMT +7) Türkiye Japonya saatinden 6 saat geridedir.

Konsolosluk Bilgileri : 4.Levent/Şişli/İstanbul Bulunmaktadır.

Kıta :  Asya kıtası

Vize Durumu : 30 Gün müafiyet uygulanmaktadır.Daha uzun süre için Vize alınmaldır.
 

Kamboçya  Hakkında

Kamboçya'ya Çin Halk Cumhüriyeti tarafından desteklenen Kızıl Kremer lideri olan Pol Pot en çok  zarar veren isimlerden biri olmuştur.Tarım ülkesine dönüştürmek isteyen Po Pot Kamboçyalı tüm vatandaşları pirinç tarlalarına sürmüştür.Ülkede ne eğitim nede bilim ilerlemekteydi.Ağır şartlar altında yaşıyorlardı.Bu süreç devam ettikçe şartlar dahada ağırlaşmaya devam etti.Çalışmak isteyemeyenler öldürüldü,tüm teknolojik aletlere el koyuldu gözlük ve saatler dahil olmak üzere.Pol Pot başta olduğunda Kamboçyalı bir çok vatandaş öldürüldü. verilelerin gösterdiği rakam ise 3,3 milyondu.

Kamboçya tam olarak 1953 de bağımsızlığını ilan etti..

Kamboçya ’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Kamboçya Güneydoğu Asya'da görülen muson rüzgarları ve yağışları altındadır.Kamboçya'nın mevisimi yağışlı ve rüzgarlı olarak 2 ye ayrılır.Yağmurlu ve rüzgarlı mevsimleri mayıs ayında başlayıp kasım ayına kadar sürmektedir.Bunun yanında sıcaklıklar yüksek nem ile 22 derecelere kadar düşmektedir.Kuru mevsimi ise kasım ayından başlayıp nisan ayına kadar süre zarfındadır.Ve bu mevsimde nem oranı oldukça fazladır.Bunun yanına birde 40 derece sıcaklık eklenmekte.

Kamboçya'ya gitmek isteyen gezginlerin bu mevsimlerin hangisine karar vereceğini bilmeli ve ona göre hareket etmelidir.

Türkiye'den Kamboçya'ya direkt uçuş bulunmamaktadır.Ancak ulaşım için 2 tür yol bulunmaktadır.

Havayolları ile Tayland'a inip Bankok'taki otobüslere binerek Kamboçya sınırları içersine girebilirsiniz.

Bir başka yok ise aktarmasız olarak Viietnam'a gidebilir ve oradan geçiş yapabilirsiniz.Ancak Vietnam Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır.

Kamboçya uçak bileti fiyatlarını görmek için Ucuzauc.com üzerinden İstanbul Phnom Penh uçak bileti sorgulaması yapabilirsiniz.

Kamboçya ’da Gezilecek Yerler

Old Market : Phsar Chas diye adlandırılan ve bölgenin en canlı ve en hareketli bölgelerinden biridir.Pub street sokağu bu bölgededir.Aynı zaman gece pazarıda bu bölgede kurulmaktadır.

Angkor Wat : Kamboçya da bir simge haline gelmiş yerlerden biri.Dünya'nın en büyük tapınaklarından biridir.

Tonle Sap Gölü : Biraz vaktiniz varsa bu gölü gezmenizi öneriyoruz.Asya bölgesinin en büyük tatlı su göllerinden biridir.Gölün üzerinde yüzen köylerin arasında tekne ile gezinti yapabilirsiniz.

Pagodalar : Budist tapınaklarında bulunan rahiplerin yaşadıkları yerleri keşfetmeniz için doğru bir tercih olacaktır.

Phnom Kulen Ulusal Parkı :Kulen dağında var olan Ulusal Park Siem Reap bölgesinin 50 km dışında bulunmaktadır.Kamboçya'nın en doğal yerlerinden biri olan bu park öğle yemeği ve dinlenmeniz için iyi bir seçenek sunmaktadır.

Balon Gezisi : Şehri yukarıdan görmek isteyenler için son durak olan balon gezisi macera sevenlere çok iyi olanaklar sunuyor.Şehre tepeden bakmak içinden bakmaktan farklı bir duygu.

Kamboçya ’da Yemek kültürü

Kamboçya'nın mutfağı karışık bir kültürü almış ve bu kültürleri iyi değerlendirip çok iyi bir mutfak oluşturmuşlardır.Vietnam,Çin,Tayland ve Fransız mutfaklarının birleşmesi ile oluşan bir mutfaktır.Bu mutfağın adı ise Khemer Mutfağı'dır.Khmer mutfağında su,pilav ve tatlı su balıklarının kullanılması çok yaygındır.Tropikal ve çorbalar en çok tüketilen yemekler arasında yerlerini almıştır.

Kamboçya'da en ünlü yemeklerlerden ve en çok rağbet gören yiyecekler yol kenarlarında ve mahalle aralarında satılan kızartılmış böceklerdir.Genellikle Asya bölgelerinde bu tarz yiyecekler görmek bilindik bir şeydir.