Menü

Bahamalar


Bahamalar

Nüfusu                           : Nassau

Yüzölçümü                    : 13.878 km²

Para Birimi                    : Bahamalar Doları (BSD)

Resmi Dil                       : İngilizce

Telefon Kodu                 : +1-242

Saat Farkı                       : (UTC-5) 7 Saat fark. Türkiye saati Bahamalar saatinden 7 saat ileridedir.

Konsolosluk Bilgileri     :  Bahamalarda bulunan Türkiye Dış Temsilciliği için havana Büyükelçiliği bölgesindedir.

Kıta                                  : Kuzey Amerika

Vize Durumu                   : Kapıda Vize/ 240 Gün

Bahamalar Hakkında

Bahamaları keşfeden Kristof Kolomb, burada yaşayan Lucayan adını verdiği Aravak yerlilerin ilk sakinleri olduğunu seyir defterindeki bilgilere göre doğrulanmaktadır. Burada yaşayan yerli halk İspanyollar tarafından alınarak Hispaniola madenlerinde çalıştırıldılar. Köle avları sonrasnda nüfusu azalan ve sonrasında da İngiliz göçleriyle İngiliz adası olarak varlığını sürdürdü. Korsanlık yaşam biçimi olduğu bu adada daha sonrasında 1917 yılında İngiliz tahtına bağlanarak korsanlığın son bulması için çalışmalar başlatıldı.

1967 yılında yapılan anayasa değişikliği sonrasında 1973 yılında Bahamalar tam bağımsızlığı kazandı ve 1983 yılında da Karayipler Topluluğu ve Ortak Pazarına üye olarak da ekonomisini güçlendirdi.

Tarihi açıdan oldukça ilginç bir geçmişe sahip olan Bahamalar, bir adadır. Küba ve Hispaniola’nın kuzeyinde, Florida’nın güneydoğu açıklarında yer almaktadır. Turizm odaklı bir ekonomisi bulunan Bahamalar, 700 kadar ada ve 2400’e kadar ulaşan çıplak kaya oluşumunu kaplayan bir yüz ölçümüne sahiptir.

Bahamalar ’da Şehir içi Ulaşım?

Bahamaların genelinde ve başkentte Jetney ismi verilen minibüslerle ulaşım sağlanmaktadır. Akşam 19:00’a kadar hizmet veren bu araçlarla hemen hemen adanın her yerine ulaşım sağlayabilirsiniz. 19:00’dan sonra taksiyle de şehir içinde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Bahamalar ‘da motosiklet veya bisikletle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bahamalar ’da Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Bahamalar ‘da tipik tropikal iklim görülmektedir. Bu nedenle de yılın 12 ayında ziyaret etmeye uygundur. Her mevsimde ziyaret edebileceğiniz Bahamalar ‘da denizin keyfini rahatça çıkarmak isterseniz yaz mevsimini tercih edebilirisiniz.

Bahamalara ülkemizden direk uçuşlar bulunmamaktadır. İstanbul’dan öncelikle Miami sonrasında da Bahamaların başkentinde bulunan uluslararası bir havalimanına uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bahamalar Havalimanı ile şehir merkezi arasında 16 kilometre mesafe bulunmaktadır. 

Seyahat rotanıza göre size en uygun direk veya aktarmalı bütün uçuş bilgilerine ucuzauc.com üzerinden İstanbul - Nassau uçak bileti sorgulaması yaparak ulaşabilirsiniz. Miami aktarmalı uçuşlarla Bahama’ya ulaşım yaklaşık olarak 13 saat sürmektedir.

Bahamalar ’da Nerede Kalınır?

Bahamalar ‘da denizin üstünde bulunan bungalov evlerde konaklayabileceğiniz gibi şehir içinde bulunan butik oteller veya pansiyonlarda da konaklayabilirsiniz. Bahamalar da konaklayabileceğiniz oteller arasında size en uygununu bulabilmek ve rezervasyonunuzu yaptırmak için tur hizmetleri operatörümüzle e-posta veya telefon aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Bahamalar ’da Gezilecek Yerler

Bahamalar ‘da en çok ülkenin başkenti tercih edilmektedir. Eski dönemlerden kalma hisarların, müzelerin ve koloni mimarisinin ender örneklerini görebileceğini bu şehirde deniz turizmi hariç bütün aradıklarınızı bulabilirsiniz.

Tamamen eğlence amaçlı olarak kullanılan ve yine Bahamalara bağlı olan  Cococay adasında gezmenizi ve görmenizi tavsiye ederiz.

Bahamalar ’da Yemek kültürü

Bahamaların yemek kültürü deniz mahsullerine dayanmaktadır. İstiridye, karides, ıstakoz ve balık gibi yemekleri siyah fasulyeyle berber sunulmaktadır. Bahamaların yöresel ve ulusal yemekleri arasında conch ve molüsk isimli yemekleri yer almaktadır. Karayip mutfağına ait olan bu yemeklerin tek farklı pirinçle sunulmasıdır.

Bahamaların en ünlü yemeği ise kum yengeci ve dikenli ıstakozdur. Ayrıca tropik meyveler ve bu meyvelerden yapılan tatlıları da tadabilirsiniz.

Bahamalar ‘da tarım yok denecek kadar azdır bu nedenle de yemekler de tropik meyvelerde kullanılmaktadır.

Bahamalar ’da Eğlence ve Festivaller

Bahamalar ‘da eğlence adası olarak düzenlenen içinde gece kulüpleri bulunan Cococay adasında keyifli ve eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

Bahamalarda kutlanan festivaller;

1.  Aralık

  • Bahama Uluslararası Film Festivali

2.  Haziran

  • Ananas Festivali/ Eleuthra’da Haziran ayının ilk haftası düzenlenen bu festival, sayısız konser, oyun ve sergiye ev sahipliği yapmaktadır.

3.  Ağustos

  • Fox Hill Day Festivali - Her yıl Ağustos ayının ikinci Pazartesi günü Fox Hill Day Festivali kutlanmaktadır. Bu festival köleliğin kaldırılışının kutlandığı önemli bir festivaldir.

Bahamalar ’da Alışveriş

Bahamalar ‘da alışveriş için Cococay adasını tercih edebilirsiniz. Birbirinden farklı el sanatlarına ait takılar, el oyması ürünler ve doğal ürünleri bulabilirsiniz.

Ülkenin başkentinde de alışveriş yapabileceğini bir çok butik dükkân bulunmaktadır.

Bahamalar ’da Bilmeniz Gerekenler

Bahamalar ‘da komşu adalarında etkilenen bir kültüre sahiptir.  Geleneksel ve toplu eğlence anlayışına sahip bu ülkede en önemli etkinlik, Noel’den sonraki gün ve yılbaşında düzenlenen Jankanoo geçit törenidir. Eğer Bahama kültürünü, yöresel kıyafetlerini, müzik ve danslarını merak ediyorsanız bu etkinliği kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

Bahamalar’ da çok az tarım ürünü geliştiğinden ülke ekonomisi turizme dayalıdır. En önemli sanayi kuruluşu Büyük Bahama’da bulunan çimento fabrikası ve sonrasında da tuz fabrikasıdır.

Bahamlar ’da kışın ortalama sıcaklık 21 dereceyken yaz mevsiminde ise ortalama sıcaklık 27 dereceye kadar çıkmaktadır. Yıl boyunca da çok az yağışın düştüğü bu ülkede okyanus meltemleri etkisinde olmasından dolayı yılın her zamanı ziyaret edilebilir.

Bahamalar ‘da Protestan İnancı yaygındır. Ayrıca Katoliklerde azınlık olarak %14 lük bir kesimi oluşturmaktadır.

Resmi dil İngilizce olmasına rağmen Bahama Aksanı ile konuşulmaktadır.

Bahamaların önemli günleri ve tatilleri;

Çoğunluk Sistemi Günü/ 10-11 Oca, Randol Fawkes İşçi Bayramı/ 3 Haziran, Bağımsızlık Günü/ 1 0-11 Haziran, Kurtuluş Günü/ 1 Ağustos,Noel / 25-26 Aralık.’tır.

Kutsal Cuma’dan dolayı Cuma günleri tatildir.