Menü

Bahreyn


Bahreyn

Başkent                         : Manama

Nüfusu                           : 1.378.000

Yüzölçümü                    : 765 km²

Para Birimi                    : Bahreyn Dinarı

Resmi Dil                       : Arapça

Telefon Kodu                 : +973

Saat Farkı                      : (UTC+3) Türkiye ile aynı zaman dilimindedir. Saat farkı yok.

Konsolosluk Bilgileri    : T.C Manama Büyükelçiliği

Adres                             : T.C Büyükelçiliği Villa No: 924 Road No: 3219 Ashira, Block 332 Manama

Kıta                                : Asya

Vize Durumu                 : Vizesiz/ 90 Gün

Bahreyn Hakkında

Resmi olarak Bahreyn Krallığı olan ülke, Asya kıtasında Basra Körfezinde bulunmaktadır. Katar, Suudi Arabistan’la sınır komşusudur. Ada ülkesi olan Bahreyn, monarşi ile idare edilmektedir.Asya’da bulunan en küçük üçüncü ülke olsa da ticari alanında kavşak nokta olması ülkenin ekonomisi güçlüdür. Körfez ticaret yollarına sahip olması ve zengin inci dalış endüstrisine sahip olması nedeniyle de günümüzün ticaret merkezidir.1932 yılında ilk kez petrol keşfetmek için işlemlere başlayan ülkenin günümüzdeki konumuna gelesinde bu eyleminin etkisi oldukça büyüktür.Resmi dişi Arapçadır fakat lehçe olarak Bahreyn Arapçası kullanılmaktadır.

Bahreyn’de Şehir içi Ulaşım?

Bahreyn’de diğer ülkelerde görmediğini bir uygulama da mevcut. Şehir içi ulaşım da develerde kullanılmaktadır. Turizm amaçlı bazı bölgelerde özellikle develer kullanılmaktadır.Şehir içi ulaşımda çok lüks arabaları uygun fiyatlara da kiralayarak şehir içinde ulaşımı sağlayabilirsiniz.Bahreyn’de toplu taşıma oldukça sınırlıdır. Küçük bir otobüs filosuna sahip bu ülke de raylı araçlarsa kullanılmamaktadır.Otobüslerle ulaşımda turistler için özel gezi araçlarını tercih edebilirsiniz. En çok tercih edilen bir diğer yöntemse taksilerdir. Taksilerde taksimetreyi açması için şoförü uyarmanızı ve ücret tablosunu kontrol etmenizi öneririz.İnci Çıkarmasıyla da ünlü bu ülke de İnci Çıkarma Müzesi ’de 1937 yılında inşa edilen bir yapı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bahreyn’in tarihçesini, petrol çıkarma döneminden önce gösteren bu müze de görülmeye değerdir.

Bahreyn’ de Yemek Kültürü

Bahreyn’de yemek yiyebileceğini sayısız restoran ve kafe bulunmaktadır. ana yemek alanı olan Adliya ‘dı. Bu bölgede yemek yiyebileceğiniz en ünlü yerler arasında Coco ve Lilou’s yer almaktadır.  Bahreyn’de yemek yiyebileceğini en çok tercih edilen ünlü restoranlar ise Zoe’nin ve Blok 338 bölgelerinde bulunmaktadır.Bahreyn’de tadabileceğiniz yöresel yemekler arasında baharat, pirinç ve etten oluşan Machboosdan’dır. Ayrıca Muhammar isimli balıklar ve pilavla servis edilen yemeği de tadabilirsiniz.Atıştırmalık için baharatlı patates, soğan, bezelye, mercimek, toprak kuzu veya tavukla doldurulmuş pişmiş veya kızartılmış hamurları da tercih edebilirsiniz. Bu hamur işlerinin özel simi ise samosa’dır.Bahreyn’de geleneksel tatlı Halwa’dır. Bizim bildiğimizde farklı olrakmısır nişastası, safran ve fındıklarla yapılan bu helva daha çok jöle kıvamında sunulmaktadır.Bahreyn’de kahve ise gahva adı verilen, geleneksel bir karışımdan oluşmaktadır. Arap kahvesi içmeden ülkeden ayrılmamanızı öneririz.

Bahreyn’de Eğlence ve Festivaller

Bahreyn’de gece hayatı ve eğlence Manama’nın merkezinde ağırlıklı olarak ayrıca Juffair, Adliya ve Exhibition Road gibi yerlerde hareketlidir. Sabaha kadar eğlenebileceğiniz bu bölgelerde yer alan barlarda ve kafelerde keyifli zaman geçirebilirsiniz.Bahreyn Festivallerinin temelinde ise dini kutlamalar yer almaktadır. Yılın beli dönemlerinde kutlanan bu festivaller de renkli görüntülere yanıl olabilirsiniz.

Bahreyn Festivalleri;

  • Ashura Festivali,
  • Milad El Nabi,
  • Bağımsızlık Günü,
  • Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı

Bahreyn’de Alışveriş

Bahreyn’de alışveriş yapabileceğiniz çarşılar arasında en bilineni Manama Çarşısıdır. Açık hava tezgahlarının bulunduğu yerden, büyük mağazalara uzan bir yola sahip olan bu çarşıda labirent gibi sokaklarında kaybolurken keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.Bahreyn’de halı mağazaları, farklı baharatlar, inci merkezinden inci ve kuyumcularından alışveriş yapabilirsiniz.Bahreyn’de ayrıca özellikle Turizm Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamayla hatıra eşya alıveriş için özel adımlar da atılmıştır. Bu nedenle de hatıra olarak da alabileceğiniz birçok ürün bulunmaktadır bunların arasında deve derisinden yapılan ürünler ve ahşap işçiliğinin sergilendiği eşyalar ilk sıralarda yer almaktadır.

Bahreyn’e Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Bahreyn’e gitmek için en uygun zaman Kasım ve Mart ayları arasıdır. Akşamları serin olabileceğinden Aralık- Mart ayları arasında gitmeyi düşünüyorsanız yanınıza kalın kıyafetler veya yağmurluk alabilirisiniz. Mayıs- Eylül arası aylar ise yaz ayları olup nemli ve sıcaktır fakat yaz aylarında gerçekleşen kum fırtınalarına karşı dikkatli olmanızı öneririz. Hava sıcaklığının normal olduğu zamanlar olarak Kasım ve Mart ayları en uygun seçenektir.Bahreyn’e direk uçuşlarla ülkemizden seyahat edebilirisiniz. Seyahat edeceğiniz şehirden direk veya aktarmalı Bahreyn uçuşları hakkında ayrıntılı bilgiyi de ucuzauc.com web sitesi üzerinden Bahreyn uçak bileti fiyatları sorgulaması yaparak en uygun Bahreyn uçak bileti alabilirsiniz. Seyahatinizi planlamak ve havalimanından da konaklayacağınız otele kadar transferiniz için tur hizmetler yetkilimize ulaşabilir veya e-posta göndererek işlemlerinizi başlatabilirsiniz.Bahreyn’de İstanbul’dan uçuşlar 4 saat 20 dakika kadar sürmektedir. Suudi Arabistan’da feribotlarla veya otobüslerle de Bahreyn’ ulaşım sağlanabilmektedir.

Bahreyn’de Nerede Kalınır?

Bahreyn, doğu ve batı arasında bir geçiş noktası olmasından kaynaklı, her yıl kendi nüfusundan beş kat fazla kişiyi ağırlamaktadır.Bahreyn’de beş yıldızlı çok lüks otellerde konaklayarak benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Lüksü çok seven bu halk konuklarının da rahatlığı ve konforu için her şeyi en ince ayrıntıya kadar düşünerek tasarlamışlardır.Bahreyn’de Lüks Ritz Carlton, Bahreyn’de tek beş yıldızlı sahil otelidir ve özel bir plajı, Manama’nın siluetini görebileceğiniz, çevredeki delüks villaları ve yelken kulesiyle de dikkat çeken bir yer.Başkent merkezinde Regency İnter Continental’ da konaklayabilirsiniz. Manama pazarına oldukça yakın mesafede yer alan bu otel beş yıldızlı Fransız Restoranı için dahi tercih edilebilir.Ramazan ayı boyunca farklı etkinlikleri, Japon restoranıyla ünlü Hilton Hotel’de tercihleriniz arasında olabilir.Crowne Plaza ve Gulf Hotel gibi seçeneklerden de birini seçebilirsiniz.Beklentilerinize ve bütçenize en uygun Bahreyn Oteli için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.

Bahreyn’de Gezilecek Yerler

Bahreyn bulunduğu konum itibariyle de tarh boyunca birçok medeniyetle kaynaşmış bir ülkedir.  Bahreyn tarihini ve gelişimini görebileceğiniz Bahreyn Ulusal Müzesi’ de bu açıdan gezilecek yerlerin başında gelmektedir. Müzenin hemen yanında bulunan Bahreyn Ulusal Tiyatrosunu da gezebilirsiniz.Kumdan kale gibi görünse de ayakta kalmayı başarmış Bahreyn Kalesi de M.Ö 2300 yıllardan kalma tarihi yapıdır.Görkemli mimarisiyle dikkat çeken Fatih Camii,  Manama’nın eski ticaret merkezi olan ve Gümrük sembolik olarak şehrin kapısı olarak kabul edilen Bab Al Bahreyn de yine görmenizi önerdiklerimiz arasındadır. 

Bahreyn’de Bilmeniz Gerekenler

Bahreyn’de de araba kiralamak isterseniz GCC veya Uluslararası bir sürücü belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Bahreyn’de çok düşük ücretlere çok lüks arabalar kiralayabilirsinizBahreyn’de toplu taşıma çok kısıtlıdır bu nedenle de araç kiralamayı tercih edebilir veya taksileri kullanabilirsiniz. Taksilerin taksimetreyi açma konusunda uyarmanızı veya ücret tarifesi hakkında da önceden bilgi alarak ücret tablosunu da göz atmanızı önerebiliriz.Gösterişi seven bu ülkenin insanları arasında yan kesicilerinde bulunduğunu bu nedenle de dikkatli olmanız gerektiğini de hatırlatalım.

Bahreyn özel günleri ve tatilleri;

Yılbaşı/ 1 Ocak, İşçi Bayramı/ 1 Mayıs, Ramazan ve Kurban Bayramı, Hicri yılbaşı, Aşure Tatili, Hz. Muhammed’in doğum günü/ 30 Kasım, Bahreyn Mili Gün Tatili/ 16 Aralık.