Menü

Barbados


Barbados

Başkent                            : Bridgetown

Nüfusu                              : 284.644

Yüzölçümü                       : 439 km²

Para Birimi                       : Barbados Doları (BBD)

Resmi Dil                          : İngilizce/ Tanınan dil Bajan

Telefon Kodu                   : +1-246

Saat Farkı                         : (UTC-4) Türkiye saati Barbados saatinden 7 saat ileridedir.

Konsolosluk Bilgileri      : Barbados’ta Türkiye temsilciliği bulunmamaktadır.

Kıta                                   : Kuzey Amerika

Vize Durumu                    : Vizesiz/ 90 Gün

Barbados Hakkında

Bağımsız bir ada ülkesi olan Barbados, Karayipler bölgesinin güney bölgesinde bulunmaktadır. Karayip Antil adalarının bir parçası olan bu ülke ayrıca Amerika’ya bağlıdır.Barbados’ta diğer ada ülkelerinde olduğu gibi ılıman ve tropikal bir iklim görülmektedir. Adanın içbölgeleri tarım alanında gelişme sağlamışken sahil kesimleri ise turizm odaklı şekillenmiştir.Gelişen dünya ülkeleri arasında en yüksek yaşam standartlarına ve okur yazar oranına sahip bu ülke de ayrıca İnsan Geliştirme İndeksi sıralamasında da ilk 30 ülke arasında er almaktadır.

Barbados’ta Şehir içi Ulaşım?

Barbados’ta şehir içi ulaşımda otobüsler, minibüsler ve taksiler kullanılmaktadır. Ehliyetiniz varsa motosikletle de şehir içinde ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bisikletle ulaşım da ada içinde oldukça yaygındır.Şehir içi ulaşımda toplu taşıma araçları içinde ücretinizi ödeyebilirsiniz.

Barbados’a Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Barbados’ta tropikal iklim hakimdir. Bu nedenle de ülkenin yağışsız dönemi olan Aralık- Mayıs ayları arasında ki sürede ziyaret etmeniz oldukça uygundur.Barbados’a deniz yoluyla ulaşım saplayabileceğiniz gibi Bridgetown Uluslararası Havalimanı’na direk veya aktarmalı uçuşlarla da ulaşabilirsiniz.Türkiye’den Barbados’a düzenlenen aktarmalı ve direk uçuşlar hakkında ayrıntılı bilgi için gitmek istediğiniz şehre göre ucuzauc.com üzerinden Bridgetown uçak bileti sorgulaması yapmanız gerekmektedir. Sorgulama sonrasında bütün aktarmalı ve direk uçuşları görüntüleyerek size en uygun uçak biletini seçebilir ve satın alabilirsiniz. Dilerseniz biletinizi seçme konusunda müşteri temsilcimizden de destek alabilirsiniz.

Barbados’ta Nerede Kalınır

Barbados, 11 idari birime ayrılmıştır ve başkenti Bridgetown’dur. Ülke de konaklamak için birçok otel ve pansiyon seçeneği bulunmaktadır. Konaklamak istediğiniz 11 idari bölgeye göre koşullar da farklılık göstermektedir.  Fakat bizim önerimiz başkenti tercih etmenizdir. Size ve beklentilerinize en uygun Barbados oteli için tur hizmetleri operatörümüzle iletişime geçerek rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Barbados’ta Gezilecek Yerler

Barbados’da gezilecek yerler arasında en büyük şehir ve başkenti ilk sırada yer almaktadır. Hemen hemen tarihi yapılarında hepsinin yer aldığı bu bölge de görülmesi gereken yerlr arasında İngilizlerin ilk geldiğinde kalıntılarını buldukları ve Arawakların inşa ettiği düşünülen Bridgetown Köprüsüyer almaktadır. Günümüzde Yerli Köprü olarak da bilinen bu yapıdan sonra Careenage Nehri üzerinde yapılan yeni bir köprü sonrasında şehrin adı Köprü Kent anlamına gelen Bridgetown olarak kalmıştır.Barbados’ta görebileceğini diğer önemli yerler arasında Needhams Burnu, Folkestone Marine Parl ve Müzesi, Harrisons Mağarası, Sir Frank Şeker Müzesi ve ülkenin geleninde yaygın olan kriket için özel Kriket Sahaları yer almaktadır.Barbados yakınlarında yer alan Saint Lucia adası,  Saint Peter, Saint Thomas, Saint Philip gibi idari birimler ve adalar da görülmesi gereken yerlerdir. Plajlar için de yine bu adaları veya ülkenin sahil kesimini gezebilir, tekne turlarına çıkarak koyları ve su altı dünyasını keşfedebilirsiniz.

Barbados’ta Yemek Kültürü

Barbados’ta yemek kültürü Afrika, Hint ve İngiliz mutfaklarından etkilenmiştir. Farklı baharatlar ve otlarla marine edilen etler ve balıklar mutfağın temelini oluştursa da salatalar da oldukça önemli bir yer kaplamaktadır.Barbados’un en meşhur yemeği Acılı Gravy Soslu Cou- Cou ve kızartılmış Uçan Balık’tır.Ayrıca turşulanmış domuz eti, tatlı patateslerden oluşan yemekler, deniz ürünleri ve balık çeşitleri, domuz ve dana gibi çiftlik hayvanlarından oluşan bir çok yemek çeşidini de bulabilirsiniz. Izgara hindi kanadıda bu ülkeye özel yemeklerden birisidir.Barbados’un yemek kültüründe ana yemeklerin yanında pilav, tatlı ve normal patates, kızartılmış muz ve ekmek ağacı meyvesi servis edilmektedir. Latin Amerika lezzetlerini de bulabileceğiniz Barbados’ta birçok farklı yemeği tadabilirsiniz.

Barbados’ta Eğlence ve Festivaller

Barbados’ta Latin Amerika ve Karayiplerde olduğu gibi festivaller oldukça önemlidir. Ülkenin en önemli festivali Crop Over FEstivaidir.Uluslararası alanda popüler olan bu festivale her yıl binlerce turist katılmaktadır.Şeker kamışlarının hasadını yapan işçi ve köylülerin ürünlerini görücüye çıkardığı Hasar Festivali son derece önemli bir etkinliktir.

Ayrıca Cadılar Bayramı,  Mart Ekinoksu, Kurtuluş Günü, Haziran Gündönümü ve Noel’de renkli görüntülere tanık olabileceğiniz günlerdir.

Barbados’ta Alışveriş

Barbados’ta alışveriş yapabileceğiniz halk pazarları bulunmaktadır. Halk pazarlarında yöresel kıyafetlerden, yemeklerde kullanılan farklı otlar ve baharatlar, doğal taşlardan yapılan takılardan satın alabiliriniz.

Barbados’ta Bilmeniz Gerekenler

Barbados’ta yaşayan halkın %95’i Hristiyan’dır ve gelenekleri de buna göre şekillenmiştir. Ülke içinde birçok kilise bulunmaktadır ve bunlar Anglikan Kilisesi veya Katolik kiliseleridir.Barbados’ta iki mevsim yaşanmaktadır. Kuru ve yağışlı olmak üzere bu iki mevsimden kuru olan Aralık- Mayıs ayları arasında bizimde size ülkeyi gitmenizi tavsiye ettiğimiz dönem, yağışlı dönemse Haziran ve Kasım ayları arasıdır. Yağışlı dönemlerde geçmiş yıllarda kasırgalar görüldüğünden kuru dönemi tercih etmenizi öneririz.Barbados’a tek bir aktarma yaparak Türkiye’den ulaşım sağlayabilirsiniz.Ülke ekonomisi ve yaşam standartları gelişmekte olan ülkelere göre yüksek olan bu ülke de suç oranı da oldukça düşüktür.

Barbados’un önemli ve tatil günlerinden bazıları; Hamsin Yortusu, Haziran Gündönümü, Eylül Ekinoksu, Kadooment Günü, Bağımsızlık Günü, Noel, Ulusal Kahramanlar Günü, Paskalya ve Kutsal Cumadır.