Menü

Karadağ


Karadağ

Başkent : Podgorica

Nüfusu :  622.781 (2016)

Yüzölçümü : 13.812 km²

Para Birimi : Euro

Resmi Dil :  Karadağca

Telefon Kodu : +382

Saat Farkı : (GMT+1) Türkiye Karadağ saatinden 2 saat ileridedir.

Konsolosluk Bilgileri : Radosava Burica, B.B., Zabjelo, 81000, Podgorica, Montenegro.

Kıta :  Avrupa kıtası

Vize Durumu : 90 Gün müafiyet uygulanmaktadır.Daha uzun süre için Vize alınmaldır.
 

Karadağ  Hakkında

Karadağ, Sovyetler dönemlerinde Yugoslavya'ya bağlı altı ülkeleden biriydi.Ancak Yugoslavya bölündükten sonra 2003 yıllarında Sırbistan ile birlikte yeni oluşan Yugoslavya'ya katılmıştı.Fakat katılmalarının 3 yıl sonrasında yani 2006 yılında yapılan bir seçimde Sırbistan'dan ayrılmış ve kendi bağımsızlığını ilan etmişti.Karadağ kendini geliştirmeye devam ederken 2008 yıllarında Avrupa Birliği'ne başvurmuş ve onaylanmamıştır.

Karadağ ’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Karadağ'da genellikle  Akdeniz ikilimi görülür.Ancak Karadağ'ın iç kısımlarında ise karasal iklim söz konusudur.Karadağ'da dağlık kısımlarda bahar ayına kadar kar görülmektedir.Ancak yaz aylarında sıcak ve kuru bir iklim görülmektedir.Deniz suyu genellikle 24-25 dereceleri görmektedir.Karadağ'ı ziyaret etmek ve şehirleri tam anlamıyla gezip görmek için en iyi sezon mayıs ayı ve eylül ayları arasıdır.Bu zamanlarda Karadağ'ı keşfetmeniz daha iyi olacaktır.

Karadağ'a gitmek sandığınızdan daha kolaydır.90 günlük bir sürede vize almanız gerekmez.Ayrıca ülkeye İstanbul'dan bir çok havayollarıda uçuş yapmaktadır.Havayollarını seçmek istemiyorsanız İstanbul'dan kalkan tur gemileri ilede Karadağ'a gitmeniz mümkün.Ayrıca tren ve otobüs ilede gidebilirsiniz.Bu sizin için bambaşka bir deneyim olabilir. Karadağ uçak bileti fiyatlarını görmek için Ucuzauc.com üzerinden İstanbul Podgorica uçak bileti sorgulaması yapabilirsiniz.

Karadağ ’da Gezilecek Yerler

Old Town : Karadağ'ın en güzide yerlerinden biridir.Budva şehrinde bulunmaktadır.Eğlence mekanlarının bu bölgede oldukça fazla olduğunu ve gündüzlerinde bir okadar eğlenebileceğiz bir bögledir.

Sveti Stefan Adası : Muhteşem bir mimariye sahip olan bu ada bir zamanlar restore edildi.Şuanki hali herkesi büyülüyor.

Budva Jaz Plajı : Bu plajda eğlencenin doruklarını yaşıyabirsiniz.Genellikle Beach party'er bu plajda görülmektedir.Budva şehrinin batı bölgesinde bulunmaktadır.

Budva Sembolü Dans Eden Kız Heykeli : Genellikle bu bölgeye gelen çoğu turist bu heykelin başında fotoğraf çekilmeden ayrılmaz.

Karadağ ’da Yemek kültürü

Karadağ mutfağı Akdeniz'in muhteşem lezzetleriyle birlikte harmanlanmış bir mutfaktır.Ayrıca Türkiye,İtalya ve Macaristan mutfaklarından da görmek oldukça mümkündür.Ancak Karadağ'da bölgeye göre değişen mutfak kültürleri vardır.Kıyı kesimlerde genellikle Akdeniz mutfağını görebilirsiniz.Orta kısımlarda ise doğu kültürüne uygun lezzetler görülmekte.

Karadağ'da en çok sevilen gıdalar arasında peynir,balık,koyun eti ve baklava gelmektedir.Bu kısım Türk mutfağını anımsatmakta.Türk mutfağını çok seven Karadağ'lılar zeytinyağlı yemekler ve sebzeler tüketmekte.

Karadağ ’da Eğlence ve Festivaller

Karadağ'da festival her ay devam etmekte.Bu ülkede festival neredeyse bitmiyor..

Ocak ayın sonları ve şubat ayın başlarında Tripun günü olarak adlandırılan bir festival.Ülke koruyucusu olarak bilinen ve inanılan Tripun için düzenlenen bir festival.

Mart aylarında Karadağ'ın en meşhur festivallerinden biri olan Kamelya ayı dır.Kotor bölgesinde düzenlenmektedir.Konserler ve sergiler tüm şehre yayılmaktadır.

Her yıl nisan aylarında Herceg Novi olarak adlandırılan Tiyatro Festivali düzenlenmekte.