Menü

Kenya


Kenya

Başkent : Nairobi

Nüfusu :  48,46 milyon (2016)

Yüzölçümü : 580.367 km²

Para Birimi : Kenya şilini

Resmi Dil :  Svahili, İngilizce

Telefon Kodu : +254

Saat Farkı : (GMT+3) Türkiye Kenya saatleri eşittir.

Kıta :  Afrika kıtası

Vize Durumu : 90 Gün müafiyet uygulanmaktadır.Daha uzun süre için Vize alınmaldır.
 

Kenya Hakkında

Tarihte en eski insan fosilleri bu ülkede bulunmuştur.Turkana gölü çevresindeki araştırmalarda 200 milyon yıl öncelerine kadar dayanan fosil kalıntılar bulunmaktadır.Ayrıca dinazor ve timsah kalıntıları bulunmuştur.Bu araştırmalar Kenya'ya gezgin olarak gitmek için bile bir sebep olarak görülmektedir.

Kenya'da terör olayları nedeniyle ciddi oranda güvenlik problemleri yaşanmaktadır.Ayrıca açlık bu sorunları dahada tetiklemektedir.Kenya vatandaşlarının ekonomik açıdan sorunlar yaşadığı için sağlık konusunda da oldukça problem yaşanmaktadır.Kenya'ya gitmek isteyen gezginlerin öncelikle sağlık kontrollerinden geçip gerekli tedbirleri almasında fayda vardır.

Kenya ’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Kenya'ya Türkiye'den gitmek oldukça kolaydır.Bakıldığında haftanın tüm günlerinde Atatürk Havaalanın'dan Kenya'nın Nairboi yani başkentine direkt olarak uçuşlar bulunuyor.Aktarmasız yani direkt olarak uçtuğunuz zaman 6 saat gibi bir zaman diliminde Kenya'ya varmış oluyorsunuz.Ancak aktarma yapmak isterseniz ülkeye varış süreniz 10 saat gibi yüksek bir rakamla karşılaşabilirsiniz.

Bakıldığında Kenya ülkesi tropikak bir iklime sahip olduğunu görüyoruz.Ve bu iklim sayesinde Kenya her ay gidilmeye müsait kılmaktadır.Ancak yinede en uygun zamanı aralık , ocak ve şubat ayları arasındadır.Gidiş sebebinizi önceden belirlemeli ve ona göre hareket etmelisiniz.Örnek vermek gerekirse safari gezisi yapmak isteyip hayvanları görmek için gidiyorsanız en uygun zaman dilimi temmuz ayı ve ekim başları arasında gitmelisiniz.

Kenya ’da Yemek kültürü

Kenya'nın mutfaklarının en önemli ve olmazsa olmazlarından biri pirinçtir.Ayrıca buğday,kahve,mısır,çay,tropikal meyveler,şeker kamışı ve pirinç gibi yiyecekler Kenya mutfağına oldukça büyük etkileri olmuştur.Her öğünde kullanılan pirinç ülkece çok sevilmektedir.Ayrıca tüm tropikal meyveler pirinç gibi her öğünde tüketilmektedir.Kenya mutfaklarının en tanınmış yiyeceklerinden biri sukuma wiki dir.Malzemeleri kavrulmuş soğan ve ıspanaktan oluşmaktadır.

En çok rağbet gören tatlılar arasında ise mandazidir.Bu tatlı lokma tarzında bir çeşit yiyecektir.Ülkece en çok sevilen tatlı budur.Ayrıca kahve ve çay Kenya'nın vazgeçilmez bir içeceğidir.Kahveleri Dünyaca üne kavuşmuştur.Süt ve şekerle birleşip kaynadıktan sonra ikram edilen bir çay türüde chai olarak bilinir.Kenya vatandaşları bu içeceği oldukça sevmektedir.

Kenya ’da Eğlence ve Festivaller

Nairobi Doğu Afrika Sanat Festivali Kenya'nın en gözde festivallerinden biri mart ayının gelmesini dört gözle beklediği bir festival.Bu festivalde ülkeye dünyanın her yerinden turist katılmakta.Festivalin ana unsurları tiyatro, moda, edebiyat, müzik, geleneksel el sanatları, mimari heykeller olarak ayrılmıştır. Festival toplam 3 gün sürmektedir.

Ülkede dini bayramlarda oldukça önem arz etmektedir.Hristiyan kısmı paskalya bayramını kutlarken müslümanlar da ramazan ve kurban bayramlarını kutlamaktadır.