Menü

Malezya


Malezya

Başkent : Kuala Lumpur

Nüfusu : 31,19 milyon

Yüzölçümü : 330.803 km²

Para Birimi : Ringgit

Resmi Dil : Malayca

Telefon Kodu : +60

Saat Farkı : (GMT+8) Türkiye Malezya saatinden 5 saat geridedir.

Konsolosluk Bilgileri : Mahatma Gandhi Caddesi No. 58, Gaziosmanpaşa Ankara

Kıta : Asya Bölgesi

Vize Durumu : Umuma Mahsus Pasaport sahipleri 90 güne kadar seyahatlerinde vizeden muaftır.
 

Malezya Hakkında

Malezya'nın resmi adı Malezya Devletidir.Malezya ülkesi geçmiş tarihlerde Baharat yolu üzerinde olduğu için çeşitli gruplarıda barındırmaktadır.Çinliler,Malaylar Hintliler ve bir çok grup Malezya'da yaşamaktadır.Bu grupların malezya mutfağınında bir çoğu etkilemiş durumda.Ülkenin %55 Malay %25'i Çinli %10'nuda Hintlidir.Ülke doğu Malezya veBatı Malezya olarak 2 ye ayrılmış durumdadır.2 Ana kara parçasıdır.Ve ülkenin en büyük nüfusu ise Batı Malezya'da yaşamaktadır.Bu 2 ana kara parçanın dışında 18,000 ada daha bulunmaktadır.

Malezya’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Malezya'da 3 mevsim görülmektedir.Bu mevsimleri çoğunlukla muson yağmurları belirlemektedir.Mart ayının başları ve Haziran ayı sonundaki tüm dönemler çok sıcak ve nem oranı oldukça yüksek olduğu için gidilmesine pek tavsiye edilmiyor.Malezya'da bu zamanlarda yapıcağınız her bir etkinlik sizi daha fazla yoracak ve bunaltıcaktır.

İstanbul'dan direk Malezya'ya uçuş vardır.10 ve ya 11 saat uçuş süresidir.Malezya'da ulaşım da pek sorun oluşmuyor.Bir çok havalimanı bu uçuşlar için kullanılmaktadır. Malezya uçak bileti için Ucuzauc.com üzerinden İstanbul - Kuala Lumpur uçak bileti araması yapabilirsiniz.

Malezya’da Nerede Kalınır?

Malezya'da oteller ucuzdan pahalıya doğru gitmektedir.Büyük ve lüx otellerin bulunduğu bölgelere giderseniz bütçenize göre lüx bir otelde konaklayabilirsiniz.Ancak Maleya'da her bütçeye uygun otel bulunmaktadır.Sadece konaklamak isteyen ve ülkeyi gezip görmek isteyen kişiler için fazla lüx olmayan ve size sundukları hizmetlerin az olması sizleri buralara çekebilir.Her bütçeye uygun konaklamalar mevcuttur.

Malezya’da Gezilecek Yerler

Malay,Çin ve hintlilerin Sarawak ve Sabah şehirlerinde yaşayan toplulukları bir araya getiren Malezya sizlere hem kültürel hemde doğal bir güzellik sunmaktadır.

Başkentleri Kuala Lumpur Tüm Asya'nın kozmopolit şehirlerin arasında yerini almaktadır.Renkli hayatları ve kültürleri ile bu şehir renkli gökdelenler ve büyük gösterişli alışveriş merkezleri ile gidenleri büyülüyor.

Kuala Lumpur'un 30 dakika uzaklığında Dünyada görülen en büyük mağara tapınakları bulunmaktadır.Bu tapınakları yakından incelemeniz sizlere büyüleyici bir rüyaya sokacaktır.İnanılmaz bir yer olan bu tapınak Batu Caves'i yakından incelemenize olanak sağlamaktadır.

Malezya’da Yemek kültürü

Malezya mutfağının çok fazla dışarıdan etnik grupların girmesiyle birlikte çeşitliliği ve farklı kültürlere hitap etmesinden sevilen mutfaklardan birtanesidir.Çinliler,Malaylar ve Hintliler Malezya'da farklı farklı kensdilerine ait mutfakları ve kültürlerini yansıtsalarda ortak bir yemek kültürleride bulunmaktadır.Çok fazla ulusal yemeklekleri bulunmaktadır.Yemeklerin içerisine şeker atılmadan yaptıkları yemek yok denilecek kadar azdır.

Malezya'da 2 mevsim yaşandığı için mevleri taze bulmak çok kolaydır.Böylece yemeklere katılan meyve ve sebzelerin tazeliği ile daha lezzetli bir mutfak ortaya konulmaktadır.