Menü

Makau


Makau

Başkent : Başkent Mevcut Değildir.

Nüfusu :  612.167 (2016)

Yüzölçümü : 30,5 km²

Para Birimi : Pataka

Resmi Dil :  Çince Portekizce

Telefon Kodu : +853

Saat Farkı : (GMT+8) Türkiye Makau saatinden 5 saat geridedir.

Konsolosluk Bilgileri : Bulunmamaktadır.

Kıta :  Asya kıtası

Vize Durumu : Türk Vatandaşlarına Vize uygulanmıyor.Hong Honk İle aynıdır vize şartlarıdır.
 

Makau Hakkında

Aslında bakılırsa Macau Asya bölgesinin en hareketli ve önemli bölgelerinden biridir.Eğlence ve kumarhane Asya bölgesinde Makau ülkesinden sorulur.Portekiz sömürgesinden kurtulduktan sonra Çin'e bağlanır ve en meşhur eğlence mekanlarından birine getirilmiştir.

Şuanda Makau'da Çin nüfusu oldukça fazladır.Ancak sömürge zamanlarında kalma olarak bilinen Portekizce'yi çoğu insan konuşmaktadır.Ayrıca Makau mutfağının çoğu Portekiz kültürüne aittir.Kamusal olan tüm alanlar Portekizce yazılmıştır.

Makau ’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Malesef Türkiye'den Makau'ya direkt olarak uçuşlar yoktur.Zorunlu bir şekilde aktarmalı uçuş yapmanız gerekecektir.Direkt olarak Hong Kong'a uçuş yapabilir ve oradan feribotlarla Makau'ya geçiş sağlıyabilirsiniz.Deniz ile 1 saatlik yolculuk yapılmaktadır.

Makau'da muson iklimi görülmektedir.Bu sebeple Mart,nisan ve mayıs aylarında oldukça yağış görülmektedir.Bu zamanlarda soğuk görülmüyor ancak yağmurlu ve kapalı bir hava olduğundan gezilmesi pek mümkün olmuyor.İlkbahar sezonlarında gitmeyi düşünüyorsanız yağmurlu bir hava sizi bekliyor olacak bu sebeple Makau tatiliniz pekte verimli geçmeyebilir.Makau'ya gitmek istiyorsanız en güzel sezon Sonbahar'dır.Yağışların çok az görüldüğü sıcaklığın normal olduğu bu zamanlarda Makau'yu dilediğiniz gibi gezebilir ve keşfedebilirsiniz.Ancak akşamları serin olabilir bu sebepten uzun kollu giysiler almanızı tavsiye ederiz.

Makau ’da Yemek kültürü

Makau Çin'e bağlı olsada Portekiz kültürü ve mutfağını bu zamana kadar hep sürdürmekte.Macau mutfağında Portekiz'in izleri devam etmekte ve önemli yeri bulunmaktadır.Macau'nun en önemli yiyeceklerinden biri yumurtalı turtadır.Bu önemli yemek Portekiz kültüründen kalma bir yemektir.Çin yemekleri arasında en meşhuru ise kızarmı ördek'tir.Bu yemek özel ev yapımı karabiberler ile birlikte terbiye edilir ve kızartırılır.Kızartılan ördek suyuyla birlikte servis edilir.Macau vatandaşlarının en sevdiği tatlı ise Mango Mochi tatlısıdır.Mango  meyveleri ile yapılır ve bir okadarda lezzetlidir.Ayrıca Serradura pudingide bir okadar sevilmektedir.

Makau’da Eğlence ve Festivaller

Macau'da bulunan vatandaşların çoğunu çinlilerden oluştuğu için Çin gelenekleri ve inançları oldukça yaygın görülmektedir. Ancak yıllarca Portekiz sömürgesi altında kalan Makau Katolik inanç ve geleneklerinide sürdürmeye devam etmektedir.Bu yüzden Makau'da festivaller ve dini törenler çok çeşitlidir.

A-ma Festivali : Her sene gerçekleşen festival Macau'da rengarenk görüntüler ile kutlanılır.15 yıl boyunca turizmi yükseltmek ve geleneklerini dünyaya tanıtmak için her sene böyle bir festival yapılmaktadır.Caddeler ve sokaklarda yürüyüşler düzenlenir ve geleneksel kıyafetler giyilmektedir.