Menü

Guatemala


Guatemala

Başkent : Guatemala

Nüfusu :  16,58 milyon (2016)

Yüzölçümü : 108.889 km²

Para Birimi : Guatemala quetzalı

Resmi Dil :  İspanyolca

Telefon Kodu : +502

Saat Farkı : (GMT-6) Türkiye Guatemala saatinden 9 saat ileridedir.

Kıta :  Kuzey Amerika

Vize Durumu : 90 Gün müafiyet uygulanmaktadır.Daha uzun süre için Vize alınmalıdır.
 

Guatemala Hakkında

Guatemala'rın tarihi mayalara kadar dayanmaktadır.Orta Amerika da bulunan guatemala göz kamaştırıcı kumsalları,muhteşem güzellikte dağları ve aynı zamanda fazla kişi tarafından bilinmeyen bir ülke olmasının getirdiği avantaj ile keşfedilmeyi bekleyen egzotik bir ülkedir.Ülkede UNESCO tarafından korunmaya alınan onlarda antik kentler mevcuttur.

Oldukça fazla kültürü bir arada toplayan Guatemala ülkesine Ağaçların Yeri olarak da adlandırılabiliyor.İklimi ve doğası ile görenleri büyülemeye yetiyor.

Ülkede uğramanız gereken bazı önemli noktalar vardır.Bunlardan bazıları Ulusal kütüphane ve arkeoloji etnoloji müzesidir.Ülke nüfusunun çoğunu Ladinolar oluşturmuştur.Ladinolar avrupalı ispanyol benzeri bir kişiliğe sahiplerdir.Ayrıca ülkede kızılderililer büyük bir öneme sahiptir.

Guatemala ’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Guatemala tam anlamıyla ılıman bir iklimdir.Bu sebeple bu ülkeye geziler ayın her günü yapılmaya uygundur.Ancak bazı aylarda oldukça fazla yağış almaktadır.Mayıs ve Ekim aylarında gidecek olan kişiler bunları bilerek gitmeleri gerekir ki ülke oldukça fazla yağış almaktadır.Bu yüzden bu aylarda ülkeye gitmek pek mantıklı değildir.Ülkenin turizm bakımından en yoğun olan aylar Aralık ve Mayıs ayları arasıdır.Bu aylarda ülkeye oldukça fazla turist gelmektedir.Bu dönemlerde yağışın en az ve iklimin kuru olmasından talep artmaktadır.

Guatemala Ülkemizden vize almamaktadır.Fakat Türkiye'den direkt uçuş olmadığından gideceğiniz ülkenin vize şartlarını karşılıyor olmanız gerekmektedir.Bu ülkeler ise Meksika,Amerika,Kanada,İngiltere ve İberia'dır.Bu ülkelerden aktarma yapılacağı için ülkenin vize şartlarını sağlamanız gerekir.Türkiye'den toplam aktarmalı olarak 18 saat gibi bir uçuş söz konusudur.

Guatemala ’da Yemek kültürü

Ülkenin mutfağı aslında çok değişkenlik göstermektedir.Bölge bölge mutfaklarında farklılıklar görmeniz mümkün.Ancak ülkede daha çok  İspanyol ve Meksika usulü yemekler görülmektedir.Ancak meksika'daki gibi aşırı derecede baharatlı yiyecekler göremezsiniz.Ülke mutfağının meşhur yemekleri siyah fasülye,pirinç ve tortillalar tarafından yapılmaktadır.Hemen her sipariş ettiğiniz yemeğin yanında görmeniz mümkündür.

Guatemala ’da Eğlence ve Festivaller

Guatemala ülkesinde kültürel miraz olarak çok fazla şeyler göreceğiniz kesin.Bu sebeple ülkede oldukça fazla festivaller yapılmaktadır.Bunların başlarında gelen her temmuz ayında yapılan 'La Fiesta Nacional İndigena De Guatemala'dır.Bu festival iki hafta uzunluğuna sahiptir.Ayrıca bu festival boyunca yöresel kıyafetler giyilmektedir.Önemi ise en önemli Maya festivallerinden biridir.

Ayrıca Her sene 1 Kasım'da mezarlıkları ziyaret ederler.Şekerlerden yapılan kafatasları korkutucu iskelet kostümleri giyilmektedir.Ayrıca herkes birbirine hediyeler dağıtmaktadır.