Menü

Güney Kore


Güney Kore

Başkent                               : Seul

Nüfusu                                : 51,25 milyon (2016)

Yüzölçümü                         : 100.210 km²

Para Birimi                         : Güney Kore wonu

Resmi Dil                            : Korece

Telefon Kodu                   : +82

Saat Farkı                           : Türkiye saati Kore (Güney) saatinden 6 saat geridir

Konsolosluk Bilgileri     : Busan'da Türkiye Konsolosluğu vardır.

Kıta                                       : Asya

Vize Durumu                     : Vizesiz/ 30 Gün

Güney Kore Hakkında

Güney Kore 1948 yılında kurulan, başkanlık sistemi ile yönetilen ve16 idari bölümden oluşan bir cumhuriyettir. Güney Kore gelişmiş bir ülkedir ve insanların yaşam standartları yüksektir. Asya’nın en büyük ekonomik güce sahip olan ülkelerinden biridir ve ihracatı son derece gelişmiştir. Ülkede makine endüstrisi, robotik, gemi inşası, otomotiv ve elektronik endüstrisinde üretim gelişmiştir. Dünyaca ünlü LG, Samsung, Kia Motors, Hundai, Ssangyong, Hangkook gibi markaların da merkezi olan Güney Kore, son derece pahalı bir ülkedir.

Güney Kore ‘da Şehir içi Ulaşım?

Güney Kore’de şehir içi ulaşımda da en çok tercih edilen yollar arasında hızlı olduğu gerekçesiyle de metrodur. Fakat otobüsler de şehir içinde ulaşımda son derece önemlidir. Ülkenin başkenti olan Seul’un üç merkezinde 3 adet ekspres otobüs terminali mevcuttur. Bunlar Dong Seul Terminali, Sangbonsg Terminali ve Seul Ekspres terminalidir.

 Güney Kore’de toplu taşıma araçlarını kullanabilmek için tek kullanımlık bilet veya T- Money kartlardan satın almanız gerekmektedir. Bunları metro girişinde bulunan bilet otomatlarından temin edebilirsiniz.

Güney Kore’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Güney Kore, yılın her mevsiminde görülebilecek bir ülkedir.  Her mevsim ayrı bir güzelliği olan Güney Kore’de yazlar sıcak ve nemlidir. Bu nedenle de ilkbahar ve sonbahar mevsimleri en uygun zamanlardır. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında Güney Kore’nin kiraz çiçeklerinin pembesini,  Eylül ve 

Ekim aylarında ise sonbaharın güzelliğini de görmek için tercih edebilirsiniz.  Kışın -20 dereceye kadar düşen sıcaklıklardan dolayı kışın Güney Kore’yi ziyaret etmenizi pek önermesek de tapınakların beyaz örtü altındaki görüntüsü son derece güzel göründüğünden kış mevsimini de tercih edebilirsiniz.

Güney Kore’ye kara yolları ve hava yollarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Hava yoluyla Güney Kore’ye ulaşım sağlamak için uçak biletinizi ucuzauc.com web sitesinden uçak bileti sorgulaması yaptıktan sonra kredi kartınızla kolaylıkla satın alabilirsiniz. Güney Kore uçak bileti için Ucuzauc.com üzerinden İstanbul Seul uçak bileti sorgulaması yapabilirsiniz.

Güney Kore ‘de Nerede Kalınır?

Güney Kore’de konaklayabileceğiniz sayısız otel ve pansiyon bulunmaktadır. Bütçenize göre size en uygun oteli bulabilmek için müşteri hizmetlerimizle iletişime geçebilirsiniz.

Güney Kore’de turizm amaçlı veya iş amaçlı en çok tercih edilen şehir Seul’dur. Seul’da konaklayabileceğiniz şehir merkezine ve metro ağına yakın yerler arasında Jongo Gangam ve İnsadog ve Hongdae’dir.

Güney Kore’de büyük şehirlerin dışında kırsal kesimlerde de küçük butik otellerde konaklayabileceğiniz yerler bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için tur hizmetleri operatörümüzle iletişime geçebilirsiniz.

Güney Kore ‘de Gezilecek Yerler

Sambuyeon şelalesi Gangwon şehrinde bulunur ve çok güzel bir görüntüye sahiptir. Havası son derece temizdir ve yakınlarında ziyaretçiler için konaklama fırsatları da sunmaktadır.

Namhansanseong Kalesi ülkenin tarihi mekânları açısından en önemlilerinden bir tanesidir ve doğa ile iç içedir.

Unesco kültür mirası listesinde yer alan Sareung bir başka gezilecek noktadır. Joseon Krallığı döneminden kalma kraliçe Jeongsun’un adına yaptırılmış bir anıt mezardır. Ayrıca yine aynı dönem inşa edilen bir de saray vardır bunun adı da Geunjeongeon Güney Kore’nin önemli tarihi eserlerinden birisidir.

Eğer Seul’u eşsiz bir manzaradan görmek istiyorsanız Seul kulesini ziyaret etmeniz gerek. Kule Kule, Namsan'da bulunup 236 metre yüksekliği ile Seul'un en yüksek yeridir.

Güney Kore ‘de Yemek kültürü

Güney Kore mutfağı uzak doğu mutfağını sevmeyen veya uzak doğu mutfağına ön yargı ile bakan kişileri şaşırtacak derece de lezzetli yemekleriyle bilinmektedir.  Ayrıca Kore de herkesin damak tadına uygun yiyecekler bulunmaktadır. Kore mutfağının başlıca yemeklerde kullandığı ürünler arpa, pirinç ve fasulyedir.

Genellikle sokakta satılan Dak Kkochi denilen yemek tavuk şiş ve Eomuk denilen bir çeşit balıklı hamur işidir. Bununla birlikte Bibimbap Güney Kore’nin başlıca lezzetlerinden biridir. Bunun yanında Kore de her çeşit deniz ürününü deneme şansını da bulabilirsiniz.

Kore ye batıdan gelen turistlerin en beğendiği yemek Kore Barbeküsüdür. Etinizi dilerseniz kendiniz seçerek, hazırlatabilirsiniz.

Ülkenin ulusal içkisi Vodka’ya benzeyen, alkollü ve çoğu içecekten fiyatı daha ucuz olan sojudur. Ülkenin diğer önemli içkileri Sikhy, sujeonggvva, gingseng ve pirinç şarabıdır. Çay, yeşil çay ve kahve kültürü burada oldukça gelişmiş durumdadır ve yemeklerden sonra düzenlenen yeşil çay partilerine katılmanızı tavsiye ederiz.

Kore‘de Eğlence ve Festivaller

  • Nisan

  • Daegaya Festivali - Nisan ayının ikinci haftası. Savaş strateji ve sanatsal olarak çeşitli faaliyetler eşliğinde ve 4 gün süren bir etkinlik.
  • Mayıs
  • Damyang Bambu Festivali - Mayıs ayının ilk haftası 5 gün süren bu festival doğa ile iç içe olmak isteyenler için bir alternatif
  • Sancheong Şifalı Bitkiler Festivali - Mayıs ayının ilk haftası 10 gün süren Kore tarihinin en büyük şifacısı Heo Jun’un ilaçlar, yağlar ve kokuların insanlar üzerindeki etkilerini anlamamız yarımcı olan ve bize farklı bir tecrübe sunan festival
  • Temmuz
  • Boryeong Çamur Festivali - Temmuz ayının 15 inde başlayan bu festival 10 gün sürmektedir ve çamura bulanarak değişik bir tecrübe yaşayabileceğiniz bir festival.
  • Buyeo Sedong Lotus Festivali - Temmuz ayının 2. Haftası 10 gün süren bu festival Lotus çiçeği konulu ayrıca sabun yapımından origamiye kadar çeşitli aktivitelerin bulma fırsatınız var.
  • Eylül
  • Andong Uluslararası Maskeli Dans Festivali - Eylül ayının son haftası 10 gün süren festivalde maskeler, danslar ve kostümlerle birçok hanedanın alışkanlıklarına ve inançlarına görme fırsatı bulabilirsiniz.

Kore ‘de Alışveriş

Dünyanın en çok bilinen bazı elektronik markalarının ev sahibi olan Güney Kore’de uygun fiyatlara elektronik eşyalar satın alabilirsiniz.

Koreli insanların yaşam iksiri dediği ginseng adlı şifalı bitkiyi de seçenlerinize ekleye bilirsiniz

Kore halkın kullandığı yerel kıyafetler, ulusal içkisi olsan soju en çok tercih edilen hediyelik eşyalar arasında satın alabileceklerinizdendir.

Dilerseniz Güney Kore de geleneksel ürünlerin satıldığı ya da ünlü markaların kalitesi ile aynı eşdeğere sahip bulabileceğiniz Dongdaemun Pazarını da ziyaret edip alış veriş yapabilirsiniz.

Kore ‘de Bilmeniz Gerekenler

Güney Kore müzik ve sanata önem veren gelişmiş bir ülkedir, ülkenin filim ve dizi sektörü oldukça gelişmiş ve dünya ya açılmış durumdadır ve bazı dizilerin yurtdışında geniş hayran kitleleri vardır.

Savaş teknikleri konusunda bilgi sahibi bir millettir.

Bazı inanışları çok enteresan gelebilir sizlere evlenen cifler arasında eğer 5 yaş fark varsa o evliğin kötüye gidecek bir duruma gireceğine işarettir. Eğer Kore’li biriyle evlenmeyi düşünüyorsanız bu konuda hassas davranmanız gerekebilir.

Restoranlar ülkenin her yerine yayılmış durumdadır ve bunlar çeşitli sınıflara ayrılmıştır. Ucuz restoranlar, et servis yapılan restoranlar, balık mamullerinin bulunduğu restoranlar ve yöresel yemeklerin tadıla bileceği restoranlardır bunlar.

Güney Kore’de ayrımcılık yasaldır. Eğer bar ve kulüplerin girişinde “yabancılar giremez” ibaresi görürseniz şaşırmayın. Ancak ülke bu konuda hızlı bir değişim göstermektedir.