Menü

Kosta Rika


Kosta Rika

Başkent : San José

Nüfusu :  4,857 milyon(2016)

Yüzölçümü : 51.100 km²

Para Birimi : Kosta Rika colónu

Resmi Dil :  İspanyolca

Telefon Kodu : +506

Saat Farkı : (GMT+6) Türkiye Kosta Rika saatinden 9 saat ileridedir.

Konsolosluk Bilgileri : Harbiye Mahallesi, Asker Ocağı Cd. Süzer Plaza D:119, Şişli/Beşiktaş/İstanbul

Kıta :  Orta Amerika

Vize Durumu : 90 Gün müafiyet uygulanmaktadır.Daha uzun süre için Vize alınmaldır.
 

Kosta Rika Hakkında

18 Eylül 1502 yıllarında Karayip sahiileri'nde bulunan küçük bir adaya çıkan Kristof Kolomb adada bulunan altın ve değerli eşyalar için Kosta Rika Yani Zengin Sahil ismini vermiştir.

Ülkede bulunan yerli kabileler 16,yüzyılda göç etmiş Guatemala'lı İspanyollardır.Adada zenci kökenli ada kızılderililer olmadığı için ispanyol vatandaşları ülkeyi kendileri yapmışlardır.Kosta Rika koloni zamanlarında fakirlik hat safadaydı.Ve bugünlere kadar çabalayarak gelmiştirler.

Kosta Rika 15 eylül 1821 yıllarında bağımsızlığılını ilan ederek hür bir devlet olma yolunda ilerlemiştir.Bu bağımsızlık ile birlikte ispanyol baskısından kurtulmuştur.

Kosta Rika’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Kosta Rika tam anlamıyla muhteşem bir tropikal iklime sahiptir.Yılın tüm aylarında bu mevsim görülmektedir.Ülkede sıcaklık ortalama 25 derecelere gelmektedir.Yağışın olmadığı bir zamanda gitmek isterseniz Aralık ve Nisan aylarında gitmeniz daha uygun olmaktadır.

Kosta Rika'ya havayollarını kullanarak gidecekseniz Heredia,Alajuela ve başkent olan San Jose'nin ortak kullanımına uygun olan Juan Santamaria uluslararası havaalanı en iyi plandır.Ancak bu havayolunun yanı sıra başka yerde inmek isterseniz Daniel Odubes Quiros uluslararası havalimanına inebilirsiniz.Bu havaalanı da Guanacaste bölgesindedir.Ve Liberia'ya yakınlığı ile tercih edilmektedir.

Kosta Rika’da Yemek kültürü

Kosta Rika'da akşam yemekleri yani ana yemekleri Arroz con pollo isimli yemektir.Bu yemek pirinç ve tavuktan yapılmaktadır.Ve yemeğin yanında genellikle tatlı mor bir patetes ve patetese benzer yuca isimli yiyecek tüketilmektedir.Aynı yiyecekler deniz ürünleri tüketilirkende hazırlanmaktadır.

Öğle yemeklerinde genellikle et ve balık tüketilmektedir.Bu yemeklerin yanında hazırlanmış özel salatalar bulunmakta.Salataların içerisinde fasulye ve pirinçte bulunmaktadır.Bu salatanın ismi Casados dur.İçerisinde kızartılmış muz,salata,mısır,beyaz peynir ve mısır tortillası koyulmaktadır.

Kosta Rika’da Eğlence ve Festivaller

Eğlencenin diğer adı tam olarak Kosta Rika'dır.Eğlenmeyi ve festival yapmayı oldukça seven bir ülkedir.her ay farklı farklı festivaller yapılmakta bu ülkede.Yılın ilk haftasında yani ocak ayının ilk haftalarında olan bir festival Fiestas De Palmares'tir.Festivaller konser eşliğinde olup Rodeo gösterileride bulunmaktadır.

Şubat ayında ise en iyilerde bulunan bir festival Expo Perez Zeledon'dur.Liberia şehrinde oluşan bu etkinlikte büyükbaş hayvanlar gösteriye sokulur.Ayrıca Rodeo gösterilerde yapılmaktadır.

Mart ayında ise muhteşem bir festival düzenlenmektedir.En büyük etkinlikler arasında adını yazdırmış El Dia Del Boyero'dur.Bu festivalde modifiyeli kağnı arabaları ile bir geçit töreni yapılmaktadır.Ayrıca çeşitli etkinlikler ve festivallerde oluşmaktadır.Aynı ay içerisinde hatta aynı gün içinde Uluslararası Sanat Festivalleride yapılmaktadır.

Ağustos ayının sonlarında ise bir diğer büyük festivalleri Müzik Festivalleridir.San Jose'de yapılmaktadır.Her yıl düzenlenen bu festivalde yüzlerce kişi bu festivale katılmaktadır.