Menü

Filipinler


Filipinler

Başkent                      : Manila

Nüfusu                        : 100. 981 437

Yüzölçümü                 : 299. 764 km²

Para Birimi                 : Filipinler Pezosu

Resmi Dil                    : Flipince/ İngilizce

Telefon Kodu              : +63

Saat Farkı                    : (UTC+8) Filipin saati Türkiye saatinden 5 saat ileridir.

Konsolosluk Bilgileri  : Manila Büyükelçiliği

Kıta                               : Asya

Vize Durumu                : Vizesiz/ 30 Gün
 

Filipinler Hakkında

Filipinler, Pasifik Okyanusu kıyısında yer almaktadır.  Yedi binden fazla küçük adadan oluşan ve üç ana kara parçası üzerinde konumlanan Filipinler’in diğer ülkelerle kara bağlantısı bulunmamaktadır. 

Pasifik deprem kuşağında yer alan ve aynı zamanda da aktif yanardağlarının da bulunduğu Filipinler’de ayrıca hava olaylarına da fazlasıyla maruz kalmaktadır. 
Eşsiz bir doğal güzelliği bulunan Filipinler muhakkak görülmesi gereken bir ülke olarak kabul edilmektedir. 

Filipinler’de Şehir içi Ulaşım?

Filipinler'de şehir içi ulaşımda taksiler ve otobüsler en çok kullanılan araçlardır. Kırsal kesimlerde ise minibüs benzeri küçük otobüslerle de şehirlerin hemen hemen her yerine kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Adalar arasında hizmet veren teknelerle de keyifli bir yolculuk geçirebilirsiniz.

Filipinler'de araç içinde ücretinizi ödeyebileceğiniz gibi büyük şehirlerde toplu taşıma araçlarında kullanılan biletlerden satın almanız gerekmektedir. 

Filipinler’ e Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Filipinler yılın her dönemi sıcak olan bu nedenle de her dönemde ziyaret edilebilir bir ülkedir. Fakat tayfun dönemi olan Haziran ve Eylül arası aylarda aşırı yağış görülmektedir. Bu dönemde otel fiyatları oldukça düşük olduğundan bu dönemi de tercih edebilirisiniz. 

Filipinleri ziyaret etmek için en uygun zaman bunaltıcı sıcakların olmadığı ülkenin tadını rahatlıkla çıkarabileceğiniz Aralık ve Ocak ayladır. 
Filipinler'e Türkiye'den direk uçuşlarla seyahat edebilirsiniz. Aktarmalı olarak da daha uyguna da seyahat edebileceğiniz Filipinler’e gerçekleştirilen bütün uçuşlar ait bilgilere 
ucuzauc.com web sitesi üzerinden uçak bileti sorgulaması yaparak ulaşabilirsiniz. Sorgulama sonrasında seçtiğiniz uçak biletinizi basit bir kaç adım sonrasında dokuz taksite varan taksit imkânlarından faydalanarak da anında satın alabilirsiniz.

Filipinler’de Nerede Kalınır?

Filipinler 80 idari bölüme ayrılmıştır. 120 şehri bulunan Filipinler’de seyahat ettiğiniz şehre göre konaklama seçenekleri de değişmektedir. Ülkenin başkenti olan Manila'da çok daha fazla seçenek yer alırken, ülkenin ikinci adası olan Visayes ve Mindanao Adalar’ıda farklı seçenek ve avantajlarla konaklama alternatifler sunmaktadır.

Filipinler’de bütçenize ve beklentilerinize uygun olarak konaklayabileceğiniz yerler hakkında ayrıntılı bilgi almak için tur hizmetleri operatörümüzle iletişime geçebilir ve rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Filipinler’de Gezilecek Yerler

Filipinler eşsiz doğasıyla dikkat çeken bir ülkedir. Doğal güzellikleri yanardağ rezervlerinin yanı sıra, su sporlarından sörf tutkunlarının vazgeçilmez ülkesi  ve su altı canlılarının çeşitliliğini de görebileceğiniz bir ülkedir.

Filipinler'de aktif olan Mayon, pinatubo, Taal gibi yanardağ çevrelerini gezebilir, Puerto- Princesa Yeraltı Nehri Milli Parkı'nda dünyaca ünlü nadir doğal güzellikleri görebilir, dünyanın en derin yeri olan Challenger Derinlikli ‘ne gidebilirsiniz.
Bunların yanı sıra şehirde yer alan alışveriş merkezleri, gökdelenler, doğa tarihi müzesi ve ülke tarihinin anlatıldığı yerel müzeler, opera binası ve ülkenin başkentinde yer alan daha birçok tarihi yeri de gezebilirsiniz. 

Filipinler’de Yemek Kültürü

Filipin Mutfağı, bir kaç farklı mutfağın karışımdan oluşmaktadır.  Hint, Çin, Malezya, İspanyol, Amerika ve Avrupa  mutfaklarından etkilenen Filipin Mutfağında sarımsak, soğan ve zencefil hemen hemen bütün yemeklere katılmaktadır. 

Filipinler'in yemek kültüründe elle yemek yemek anlamına gelen kamayan geleneği çoğu bölgede yaygındır. Elle yemek yemenin daha lezzetli olduğuna inanan Filipinler'de ana yemek yanında pilav, pansitin domuzu, ızgara, karidesli tavuk, öküz kuyruğu yahnisi ve adobo isimli soya ve sarımsaktan yapılan ekşi sosla pişirilen tavuk yemeğini tadabilirsiniz. 

Filipinler’de Eğlence ve Festivaller

  • Ocak
  • Ati Atihan Festival
  • Dinagyang Festivali
  • Sinulog Festivali
  • Şubat
  • Panagbegna Festivali
  • Nisan
  • Aliwan Festivali
  • Mayıs
  • Pahiyas Festivali
  • Haziran
  • Pintados Festivali
  • Ağustos
  • Kadayawan FEstivali
  • Ekim
  • MassKara
  • Kasım
  • Higantes FEstivali 

Filipinler’de Alışveriş

Filipinler’de hayat tüketim odaklı olduğundan ucuza alışveriş yapmanızı sağlayan Türkiye'de bitpazarı olarak adlandırılan pazarlar oldukça fazladır. İkinci el çok temiz birçok ürünü bulabileceğiniz bu pazarların yanı sıra alışveriş merkezleri, yerel pazarlarda da alışveriş yapabilirsiniz. Gümüş kolye ve küpe, el yapımı takılar, ayakkabı, çanta, hayvan totemlerinin yapıldığı küçük eşyalar ve geleneksel kıyafetlerden satın alabilirsiniz.

Filipinler’de Bilmeniz Gerekenler

Filipin halkı cana yakın ve sevecen ve misafirperverdir. şehirde yaşayanlar kırsal kesimlere göre daha çekingen olsalardı güler yüzlü ve yardım severlerdir. Nezaketle yaklaşan herkese ellerinden gelen yardımı yapan bu ülke insanları arasında selam vermek ve teşekkür etmek son derece önemlidir.

Asya'nın en kalabalık Hristiyan nüfusunun yaşadığı Filipinler'de Müslümanların yaşadığı bölgelerde sorun yaşamamak için biraz daha dikkatli giyinmeniz gerekebilir..
Filipinler için önemli günlerden bazıları ise  EDSA Devrim Yıldönümü 25 Şubat, Paskalya Öncesi Perşembe, Rizal Günü 30 Aralık, Bataan Günü 9 Nisan'dır.