Menü

Dominik Cumhuriyeti


Dominik Cumhuriyeti

Başkent                            : Santa Domingo

Nüfusu                              : 10. 090. 000

Yüzölçümü                       : 48.442 km²

Para Birimi                       : Dominik Pesosu

Resmi Dil                          : İspanyolca

Telefon Kodu                   : +1-809/ +1-829/ +1-849

Saat Farkı                         : (UTC-4) Türkiye saati Dominik Cumhuriyeti saatinden 7 saat ileridir.

Konsolosluk Bilgileri      : Santo Domingo Büyükelçiliği

Kıta                                   : Kuzey Amerika

Vize Durumu                    : Kapıda Vize/ 30 Gün/ Sınırda 10 Dolara 30 Günlük vize alınabiliyor.
 

Dominik Cumhuriyeti Hakkında

Karayiplerde yer alan Dominik Cumhuriyeti, doğal güzellikleriyle dikkat çeken ülkelerden birisidir. Kristof Kolomb ‘un ilk ayak bastığı yer olan bu ülke tarihi açıdan da önemli bir yere sahiptir.

Ada halkının bir kısmı Avrupa bir kısmı da Afrika kökenlidir. Fakat büyük çoğunluğunu melezler oluşturmaktadır. Karayipleri’in tatil ve turizm cenneti olarak bilinen Dominik Cumhuriyeti her yıl binlerce turisti ağırlamaktadır.

Sporseverler içinde dağcılıktan, dalgıçlığa kadar bir çok aktivitenin düzenlenmektedir. Doğal parkurlarının yanı sıra spor aktiviteleri için özel alanları da bulunan ülke de spor aktiviteleri için biçilmiş kaftandır.

Dominik Cumhuriyeti’nde Şehir içi Ulaşım?

Dominik Cumhuriyetinde adalar arasında ulaşım sağlayan tekneler bulunmaktadır. Dominik Cumhuriyeti’nde şehir içi ulaşımda ise otobüsler, dolmuş tarzı minibüsler ve taksilerle istediğiniz noktaya kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ulaşım araçlarını kullanabilmek için otobüslerde bilet almanız gerekmektedir. Araç içinde de bilet alabilirsiniz. Minibüslerde ise gideceğiniz noktaya göre ücret değişmektedir. Belirli hatlarda hizmet veren dolmuş tipi araçlar kullanabilirsiniz.

Taksilerle de Dominik cumhuriyetinde ulaşımınızı sağlayabilir veya araç kiralayabilirsiniz. Araç kiralama işlemleriniz için tur hizmetleri operatörümüzle de görüşebilirsiniz.

Dominik Cumhuriyeti’ne Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Dominik Cumhuriyeti tropikal iklim etkisinde olmasından dolayı kuru ve yağışlı olmak üzere iki mevsim görülmektedir. Ağustos ve ekim ayları arası ıslak mevsimdir. Bu aylar arasında kasırgalar meydana geldiğinden dolayı bu zamana de getirmemenizi tavsiye ederiz. Bölgesel olarak yağışlı olan bu ülke de Kuzeye mi yoksa güneye mi gideceğinize göre ne zaman ziyaret edileceği de bu farklılık göstermektedir. Kuzey kısımlarında Ekim, Kasım, Aralık’tan Mayıs ayına kadar yağmur yağarken, Güney kısımda ise Mayıs, Haziran, Temmuz ayından Ekim ayına kadar olan zamanda yağmur yağmaktadır. Ülkenin gideceğiniz bölgesine göre zamanınızı belirleyebilirseniz.

Dominik Cumhuriyetine havaalanları aracılığıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ülkede 8 adet uluslararası alanda hizmet veren havalimanı bulunmaktadır. Ülkenin başkenti üzerinden diğer şehirlere de aktarmalı olarak uçuş gerçekleştirebilirsiniz.

Dominik Cumhuriyeti’ne düzenlenen uçak seferleri hakkında ayrıntılı bilgi için ucuzauc.com web sitesi üzerinden uçak bileti sorgulaması yapabilir ve uçak biletinizi kredi kartınızla anında dokuz taksite varan taksit imkanlarından da faydalanarak satın alabilirsiniz.

Dominik Cumhuriyeti’nde Nerede Kalınır?

Dominik Cumhuriyeti 31 eyaletten oluşmaktadır ve ülke nüfusu ülkenin başkenti olan Santo Domingo’da yoğunlaşmıştır. Fakat La Vegai Santiago, San Cristobal ve San Pedro gibi turizm merkezi olan yerlerde de rahatlıkla konaklayabilirsiniz. Ülkenin en önemli şehirleri ise Punta Cana, Cabarete ve Saona Adasıdır. Bu adalarda da konaklayabileceğiniz pansiyonlar ve butik oteller bulunmaktadır.

Dominik cumhuriyeti turizm merkezli olarak kendini geliştirmiş bir ülkedir. Bu nedenle de herkesime hitap edecek şekilde konaklayabileceğiniz birçok alternatif bulunmaktadır. Dominik cumhuriyetinde gideceğiniz şehre göre size en uygun olan konaklayabileceğiniz yerler hakkında ayrıntılı bilgiye müşteri temsilcimizi arayarak ulaşabilirsiniz.

Dominik Cumhuriyeti’nde Gezilecek Yerler

Dominik Cumhuriyeti’nin her bir köşesi ayrı bir cennettir.  Dağlık parkurları, plajları, küçük ve şirin kasabaları, tarihi binaları ve müzeleriyle tamo larak bir tatilden beklentinizi karşılayabilecek bir ülkedir. Dominik Cumhuriyetinde Santo Domingo, Santiago, La Vega, Punta Cana, Saona Adası ve Cabarete başta olmak üzere Higüey, Puerto Plata ve Jaun Dolio’da gezebilirsiniz.

Dominik cumhuriyeti Kristof Kolomb tarafından keşfedilen ilk yer olduğundan dolayı Yeni Dünya’da bulunan ilk katedtal, ilk üniversite ve ilk manastırı da Santo Domingo’da görebiilirisniz. Sömürge döneminden kalan ve UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesine alınan Zono Colonical görmenizi tavsiye ederiz.

Dominik Cumhuriyeti’nin Yemek kültürü

Dominik Cumhuriyetin mutfağı Orta ve Güney Amerika mutfağına çok benzerdir. Deniz ürünleri başta olmak üzere, siyah fasulye (Barbunya), pirinç, et ve sebzeler bu mutfağın temelini oluşturmaktadır.

Ülkede yemek kültürü de bölgelere göre farklılık göstermektedir. Dominik cumhuriyetinde genel olarak ve geleneksel olarak da kabul edilen peynir, bacon ve yeşil muzla beraber hazırlanan mangu deneyebilirsiniz. Ayrıca pirinç, fasulye, et ve kızarmış muzla beraber yanında sebzeyle de servis edilen La Bandera Dominicana da en ünlü öğle yemeklerinden birisidir.

İspanyol tarzından esinlenerek yapılan yeşil muz, avokado, tavuk etinden oluşan ve bazen 7 farklı kaşımla yapılan Sancocho’da deneyebileceğiniz yemekler arasındadır.

Bunların yanı sıra bizdeki içli köfteye benzer olan quipes, kısıra benzer olan Tipili,  kuşbaşı doğranıp kızartılarak yapılan Chicharonnes de pollo, paçanga böreği olan pastelitos, yeliş muzlu bir yemek olan mofongo ve ekmek olarak da yucca casava yiyebilirisiniz.

Dominik Cumhuriyetinde şeker kamışı ve bundan yapılan kekeler, tatlılar ve puddingler deneyebilir, Hindistan cevizli ve romlu dondurmalarını da tadabilirsiniz.

Alkollü içecekler arasında ülkenin en popüler birası Presidente birasıdır. Ayrıca Bermudez, Brugal ve Barcelo’da bu ülkede tadabilriisniz. Mamajuna ise ççeşitli bitkiler, kökler, rom, yapraklar, cin, şarap ve 

limondan oluşan bir karşışım olarak en ünlü içeceklerinden birisidir. Sadece Dominikli birkaç aile tarafından üretilen bu içeceğin vücut direncini arttırıldığı düşünülmektedir.

Dominik Cumhuriyeti’nde Eğlence ve Festivaller

Dominik Cumhuriyeti’nde temmuzun son haftası ve ağustosun ilk haftasını kapsayan, ülkenin en önemli müzik festivali Santo Domingo Merengue Festivali düzenlenmektedir.

Ekim ayının üçüncü haftasında ise Puerto Plata’da aynı ismi taşıyan müzik festivali düzenlenmektir.

Dominican Republic Jazz Festivali’de ülkenin önemli festivallerinden birisidir. Kuzeyde Cabarete, Sosua ve Puerto Plata ‘da 3 bölgede düzelenen bu festivalde her yıl ekim ayında düzenlenmektedir.

Dominik Cumhuriyeti’nde Alışveriş

Dominik Cumhuriyeti’nde bakırdan, mücevherlere, sigaralara kadar çok geniş bir hediye aralığınızın bulunduğunu söyleyebiliriz.  Özellikle alışveriş yapmak için butik dükkânları seçebileceğiniz gibi ülkenin yerel pazarlarını da tercih edebilirsiniz. Tablolar, takılar, kakao ve el yapımı purolarla, bu ülkeye özel olarak sadece birkaç yerel ailenin ürettiği Mamajuana’da satın alabilecekleriniz arasındadır.

Dominik Cumhuriyeti’nde Bilmeniz Gerekenler

Punto Cana ise ülkenin tatil bölgesi olarak kabul edilmektedir. Özelikle yaz döneminde yani kuru zamanda otel fiyatları oldukça pahalı olabilir. Tarihi yapıların sayısının az olduğu bu kent Karabiber’in en meşhur tatil yerlerinden birisidir. Uluslararası Havalimanı da bulunan bu kente direk uçuşlarla da oldukça rahat bir şekilde seyahat edebilirsiniz. Aralık- Nisan tarihlerinde Punta Cana ziyaret edebilirsiniz.

Ülkenin kuzey ve güneyinde farklı iklimler görülmektedir. Birbiriyle zıt olan bu iklim şartlarını göz önünde bulundurarak tatil planınızı yapmanızı öneriliriz.

Güvenlik konusunda bir sorun olmasa da yine de tatil bölgesindeyseniz dikkatli olmanızı öneririz. Ayrıca yerel pazarlardan alışveriş yaparken pazarlık yapabilirisiniz. Taksi kullanımında da taksimetrenin açık olması konusunda dikkatli olmanız gerektiğini hatırlatalım.

 Dominik Cumhuriyeti’nde resmi dil İspanyolcadır ve yerel halkın %99’u İspanyolca konuşmaktadır. Fakat turistik bölgelerde İngilizce yaygın bir dildir. Ayrıca bazı kesimlerde de Fransızca da yaygın olan bir dildir.

Dominik Cumhuriyetinin %95’i Hristiyan’dır. Sonraki büyük bir çoğunluk herhangi bir dine mensup olmayanlar ve %2’lik bir kesimi de Protestan, Musevi, Budizm ve diğer Afrika dinine mensuplarıdır. Dominik Cumhuriyetinde din özgürlüğü anayasal güvence altında olduğundan herhangi bir çekinceniz olmadan özgürce inancınızı yaşayabilirsiniz.