Menü

Seyahat Trendleri


Seyahat Trendleri

Deneyim Rotaları

Adından da anlaşıldığı gibi daha önce yapmadığınız bir şeyi yapacağınız tatilde yamaç paraşütü, ata binme, dalış yapmak, yöre insanıyla beraber yöresel yemekleri pişirme gibi etkinliklerin yapıldığı, unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlayacak bir seyahat türüdür. Deneyim rotaları için tur firmalarıyla görüşmeniz deneyimlerinizi arttıracağını ve daha konforlu aman geçirmeniz içinde önerebiliriz.

Tek başına seyahat

Başlangıçta korkutan bir fikir olsa da sosyal medya ve bloglar aracılığıyla artık duyula duyula alışılmaya başlanan tek seyahat etme oldukça yaygın ve yeni yılın modası. Tek başına seyahat kültürünün gelişmesiyle de2019 yılının trendleri arasında yer alan ve en iyi seyahat rotaları içinde blog kategorimize de göz atabilirsiniz.  Tek başına yolculuğa çıkanların deneyimlerini aktarmalarının etkisiyle artık seyahat severler tarafından tek başına seyahat etmek önemli bir alternatif olarak da karşımıza çıkıyor. Gittiğiniz yerde çok zorlanmanız durumunda da yine tur firmalarıyla da iletişime geçebilir ve seyahatinizi Barşan Turizm güvencesiyle de tamamlayabilirsiniz.

Bağ Bozumu Seyahatleri

Bağ bozum seyahatleri, gurme seyahati gibi İtalya ve Fransa başta olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinde yerleşik bir kültürdür.  Şaraplık üzüm üretiminin yapıldığı yerlerde üretim tesisi, tarihi ve turistik noktalar ile konaklama tesislerini de içinde barındıran rotaların işaretlenmesiyle oluşturulan bu seyahat tek başına yapılabildiği gibi tur firmaları tarafından düzenlenen turlar aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz.  Ülkemizde ise birçok kişi tarafından, İzmir Urla, Trakya, Bozcaada bölgelerindeki bağbozumu rotalarını tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra 2017 yılında katılımcıların çoğunluğunu Güneydoğu’da okuyan öğrencilerin oluşturduğu Mardin’de de bir bağ bozumu rotası bulunduğunu da ekleyelim.

Instagram odaklı seyahatler

Artık profesyonel fotoğrafçıların dahi başvurduğu seyahat rehberi niteliğini de barındıran bir sosyal ağ, bir yere seyahat etmeden önce Instagram’da arama yaparak orada çekilen ve en çok beğeni alan karelere bakıp seçimlerinizi yapabiliyorsunuz. Günlük hayatımızın tam orta yerine olan bu sosyal ağda en çok paylaşılan ve fotoğraflanan noktalar birçok seyahat sever için yeni seyahat anlamına geliyor. İnstagram’da en çok paylaşımı yapılan şehirlere bakıldığında Dubai, İstanbul, New York, Londra ve Bangkok gibi şehirlere rastlıyoruz.

Gastronomi yolculuğu

Gastronomi yolculuğu , yeme içmeye dayalı seyahatler, seyahat trendleri arasında sıkça yer alan yolculuk deneyimlerinden. Bir hafta sonuna sığdırılan gastronomi seyahatleri Türkiye’de de yaygınlaşıyor. Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Hatay gibi şehirler gastronomi yolculuğa tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. Avrupa’da Paris ve Lyon kentleri ile İtalya’nın birçok kenti gurmeler için cennet.