Menü

Mutlaka Görmeniz Gereken 7 Şehir


Mutlaka Görmeniz Gereken 7 Şehir

Bu yaz nereye gitsem sorusuna cevap arayanlardan mısınız? 2018’de gidilmesi gereken en popüler şehirleri merak mı ediyorsunuz? O halde buyurun, sizler için listelediğimiz 2018’de mutlaka görmeniz gereken 7 şehre bir de yakından göz atalım.

1. New Orleans, Los Angeles

Tüm dünyaya nam salan caz müziklerinden tutun da ağız sulandırıcı güney mutfağının birbirinden otantik lezzetlerine; tarihi, kültürel ve dini onlarca mekânla dolup taşan sokaklarındaki insanlarının enerjikliğine kadar her yönüyle kesinlikle görülmesi gereken bir şehir olarak karşımıza çıkıyor New Orleans. Öte yandan bu yıl (2018) 300. kuruluş yıldönümünü kutlayan şehir, özel programlara sahip Omni Royal Orleans ve Dauphine Orleans Hotel gibi birbirinden güzel otelleriyle de size unutulmaz bir tatil sunma konusunda oldukça iddialı. Caz müzikleri seviyor ve deniz mahsullerine karşı koyamıyorsanız New Orleans sizler için 2018’in en unutulmaz şehri olmaya aday.

2. Glen Cove, New York

Sakin bir kıyı kenti olan Glen Cove ise bu yıl kuruluşunun 350. yıldönümünü kutluyor. 5 Ocak’ta Glen Cove Mansion’da düzenledikleri yıldönümü partisiyle uzun süre ülke ve dünya gündeminde kendinden söz ettiren bu güzel şehir aynı zamanda sunduğu farklı konaklama imkânlarıyla da turistleri cezbetmeyi başarıyor. Shore Thing Rentals’dan kiralayacağınız bisiklet ile denize sıfır bir rotadan şehrin keyfini çıkarabileceğiniz gibi Meritage Wine Bar’a uğrayarak birbirinden güzel yiyeceklerin ve şarapların tadına bakma fırsatı da yakalayabilirsiniz.

3. Rapid City, SD

Açık havayı sevenler için önerebileceğimiz durak ise Rapid City. Tarih ve vahşi yaşam ile adından sıkça söz ettiren Black Hills Stock Show ve Rodeo’yu da görme şansını yakalayabileceğiniz bu şehirde ise kalabileceğiniz en güzel otel bize sorarsanız Rushmore Hotel and Suites. Öte yandan Badlands Ulusal Parkı’nda manzaranın tadını çıkarıp Press Start’ta eğlencenin dibine vurabileceğiniz Rapid City’de Sickies Garage Burgers & Brews’dan bir yaban domuzu hamburgeri yemeden de sakın ola ki dönmeyin.

4. Traverse City, MI

Uzun yıllardır cazibesini ve nostaljik havasını korumayı başarmış Traverse City aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nin en iyi küçük kasabalarından biri olarak da seçildi. Nehrin kenarına konumlanan bu güzel kasabada ise Grand Beach Resort Hotel tatilinizin keyfini iki katına çıkaracak nitelikte. Temmuz ayının ilk haftası boyunca devam eden Ulusal Kiraz Festivali ise şehrin popülaritesini artıran en önemli unsurlardan biri. Apache Trout Grill ise deniz mahsullerini sevenler için kesinlikle gidilmesi gereken, yörenin en meşhur restoranı.

5. Jersey City, NJ

Manhattan silüeti ve Özgürlük Heykeli’nin panoramik manzarası ile gözlerinize bayram havası yaşatacak Jersey City’nin 2018’de bazı köklü değişiklikler yapmaya başlaması sebebiyle son demleri de diyebiliriz. Öte yandan yeni halini ve eskiden kalanları aynı anda deneyimlemek için de bir o kadar uygun bir zaman dilimi. Olur da bu yaz Jersey City’e gitmeye karar verirseniz, Downtown Jersey City’deki White Eagle Hall’da canlı müzik dinlemeden ve yörenin en çok tüketilen gıdası olan ördek etinin tadına bakmadan geri dönmeyin.

6. Middlebury, CT

Hem çocuklar hem de yetişkinler için sunduğu birbirinden farklı aktiviteleriyle unutulmaz bir yaz tatili vadeden Middlebury, Quassy Amusement Park ile eğlencenin zirvesinde bir tatil yaşatıyor misafirlerine. Tucker Hill Inn’de adeta evinizdeymiş gibi konaklayabileceğinizi de söylemeden geçmeyelim. Yürüyüş, piknik, yüzme ve bisiklet gibi onlarca farklı aktivite yapma fırsatını yakalayabileceğiniz Hop Brook Nehri ise yine gitmişken uğramanız gereken yerlerden.


7. Surfside, FL


El değmemiş sahilleri ve okyanusa olan kıyısıyla Surfside; Frank Sinatra ve Winston Churchill’in de gençleşmek için sık sık seyahat ettiği The Surf Club’a ev sahipliği yapıyor. Bölgedeki otellerde lüksün ve mükemmelliğin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda alışveriş merkezleriyle de nam salmış Surfside, Fas’tan ithal edilen kaftanlar ve takılarla da kültürümüze yakın bir alışveriş anlayışı sunmayı başararıyor.