Menü

Adrasan’ da Kısacık Bir Mola


Adrasan’ da Kısacık Bir Mola

Doğayla iç içe yaşamayı sevenlerin ilk adreslerinden biridir Adrasan. Denizi ayrı, havası ayrı güzeldir. Sabahın erken saatlerinde çarşaf gibi ayağınızın altına uzanan o Korsan Koyu’nun denizinde huzurla güne başlayabilir, kahvaltınızı bu cennet koyda yaparken her sabah güne burada başlama arzusuna yenik düşebilirsiniz. Hele bir de kamp hayatının o eşsiz tadınız almışsanız asla vazgeçemeyeceğiniz yerler arasında yerini alarak kalbinize taht kuracaktır bu koy.

Antalya Merkezden Yola Çıkanlar İçin

Antalya şüphesiz ki ülkemizdeki en güzel şehirler arasında yerini alıyor. Gerek merkezi olsun gerekse çevre ilçeleri olsun, benzersiz manzaralara ve doğal güzelliklere sahip yerlerle dolu. Antalya’da olup da kısa bir hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler içinse Adrasan en güzel seçenekler arasında yerini alıyor. Merkezden yalnızca yaklaşık bir saat sürüş uzaklığında olan bu koya ulaşım da çok kolay. Eğer biraz olsun renk katmak isterseiz Antalya’nın çıkışında otostopla Adrasan’a ulaşabilirsiniz. Bu istikamette sıkça giden araçlar genelde otostopçulara alışkın ve sizi araçlarına almakla kalmıyor üstelik keyifli sohbetlerini de yol boyunca eksik etmiyorlar. Otostopla ulaşım size cazip gelmiyorsa kendi aracınızla veya küçük minibüslerle yolculuk yapma seçenekleriniz de var.

Adrasan’da Yaşam

Küçük bir sahil kenti olan Adrasan’da yaşam en çok yaz aylarında renklenir. Sessiz ve kimselerin olmadığı bir kaçamak hayal ediyorsanız da eylül ve ekim ayları bunun için en uygun zaman olacaktır. Hala havalar sıcaklığını hissettirirken dinginliğin tadını çıkarabilirsiniz. Sessizce gün batımını izleyebilir, kamp alanında ateşinizi yakıp dalgaların dinlendirici sesleri ile huzur bulabilirsiniz. Adrasan’a ilk girdiğinizde sahil boyunca uzanan bir plaj gözünüze çarpacak. Gündüzleri burada deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarabilir, akşam ise sahilin arka kısmında bulunan restoranlarda yemeğinizi yiyip fasıl sohbetlerine katılabilirsiniz. Aynı zamanda kamp alanında kalmak istemiyorsanız restoranların bulunduğu yerlerde şirin ve samimi hizmet veren hotellerde konaklayabilirsiniz.

Doğayla İç İçe Olmanın Keyfini Çıkarın

Yaptığınız tatillerde otel ve imkanlarıyla sınırla kalmayı sevmeyenlerdenseniz Adrasan’da bulunan Korsan Koyu’nda doğayla iç içe geçireceğiniz tatil tam da sizin için olabilir. Toplu kamp alanları veya oteller sizi cezbetmiyorsa sahili geçtikten sonra gelen patika yolda biraz daha devam edebilir ve tepeyi aştıktan sonra gelen düzlükten aşağıya inerek bu eşi benzeri olmayan yere kavuşabilirsiniz. Kamp yaptığınız yerin denize sadece birkaç adım uzaklıkta bulunacağını özellikle belirtmek istiyoruz, kaldı ki bu da kampın en keyifli kısmı. Sabah erkenden uyanıp çadırdan adımınızı atar atmaz sizi karşılayan bu güzellik karşısında heyecanlanmamak mümkün değil. Kahvaltıdan önce çarşaf gibi denizde yüzebilir, suyun altında gezen minik balıkları görebilirsiniz. Keyfinize kuş cıvıltılarının eşlik edeceğini de hatırlatmadan geçmeyelim. Kamp hayatını tercih edenler için yakılan ateşle demlenen çayın yanında yenen kahvaltılıkların tadı da başka hiçbir şeyde yok hakikaten. Eğer bir otelde konaklıyorsanız da denize karşı bu güzel manzarada yoldan geçen kedi ve köpekleri seyrederek kahvaltınızı yapmanız mümkün.  Oldukça güler yüzlü işletme sahipleri sizi yalnızca müşteri olarak görmüyor, aynı zamanda yakın dostlarıymış gibi sizinle saatlerce sohbet edebiliyorlar.

Aslında çok fazla hareketli olmayan bu yer tam anlamıyla huzur bulmak isteyenlerin vazgeçilmez adresleri arasında olurken, sabahlara kadar eğlence düşüncesi olanların beklentilerini karşılaması oldukça zor görünüyor. Eğer manzaranın tadını biraz daha yukarıdan çıkarmak isterseniz patika yoldan biraz üst taraflara ilerleyip kuş bakışıyla denizin mavi tonlarını seyredebilirsiniz. Eğer hamak kurma şansınız varsa bu manzaranın karşısında saatlerce kalabilir en sevdiğiniz kitabı dalga sesleri içinde okurken kafanızı kitaptan her kaldırdığınızda tekrar kitaba dönmekle manzarayı izlemek arasında kararsız kalabilirsiniz.  Ayrıca Adrasan sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da kampçıların vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Kurulan çadırlarla, yakılan ateşlerde demlenen sıcacık çaylar ve dost sohbetlerinin eksik olmadığı bu yerde denizin sahile her çarpışında dalga sesleriyle her şeyi unutmak mümkün. Sizde nefes almak istiyorsanız buraya gelerek kamp atabilir odun toplama seferleri dışında gününüzü miskinlik yaparak geçirebilirsiniz.