Menü

Balayı Rotası: Maldivler, Seyşeller, Mauritius Adası


Balayı Rotası: Maldivler, Seyşeller, Mauritius Adası

Hayatınızın en değerli ‘’evet’’ini söyledikten sonra kendinizi muhteşem suların içerisine bırakmak için Maldivler, Seyşeller, Mauritius Adası seçeneklerine göz atabilirsiniz. Hem kışın yorgunluğunu atmak hem de sevdiğiniz insanla rüya gibi bir tatil geçirmek isterseniz bu 3 yer arasından seçim yapabilirsiniz Size yalnızca gidiş tarihini belirlemek kalıyor. Eşinizin elinden tutup uçsuz bucaksız maviliklerin manzarasında huzur dolu bir balayı geçirebilirsiniz.

Maldivler

Dünyanın en romantik yerlerinin başına Maldivler’i koymak mümkün. İnsana huzur veren denizi, ipeksi kumları ve birbirinden güzel yemekleriyle burada balayınızı geçirebilirsiniz. Hemen hemen herkesin rüyası olan Maldivler aynı zamanda Cennet Adası olarak biliniyor. Buraya geldiğiniz zaman neden cennet sıfatını aldığını açıkça görecekseniz. Hint Okyanusu’nda 1200 takım adadan meydana gelen Maldivler’e yılın her gününde ayrı güzel bir hava var. Tropikal iklimi yerinde yaşamak, aşkınıza aşk katmak ve palmiye ağaçlarının gölgesinde dinlenmek için Maldivler mükemmel bir seçenek. Buraya geldiğiniz zaman masmavi sularda keyifli zamanlar geçirebileceğiniz gibi deniz altında da sıra dışı bir dünyanın keşfine çıkabilirsiniz. Maldivler dalış konusunda da çok sayıda farklı alternatif sunuyor. Adanın gizemini dalış yaparak keşfedebilir, su altının gizemli dünyasına hayran kalabilirsiniz. Maldivler’in başkenti olan Male Adası’ndan diğer tüm adalara ulaşmak için çeşitli ulaşım araçlarını tercih edebilirsiniz. Hayatınıza yeni heyecanlar katacak bu alternatifleri sürat motoru ve deniz uçakları olarak sıralamak mümkün. Aşk dolu bir tatil için elinizi çabuk tutmanızda  fayda var. İstanbul’dan haftanın 5 günü Maldivler’e uçuş bulmak mümkün. Aktarmalı uçuşlar olduğu gibi direkt uçuşlar da var. Eğer uçuş yapacağınız gece saat 1 – 2 civarlarına bilet alırsanız, güneşin doğuşunu Maldivler’de karşılayabilirsiniz.

Seyşeller

Hint Okyanusu’nun Doğu Afrika kısmına yakın bir konumda bulunan Seyşeller toplamda 115 adadan oluşuyor. Doğal güzelliklerini saymakla bitiremeyeceğiniz bu yerde bulunan plajların sadeliğiyle huzuru bulabilirsiniz. Hala birçok kişi tarafından keşfedilmeyen ancak keşfedildiğindeyse vazgeçilmezlerden biri olan Seyşeller’de aşkınızı doyasıya yaşayabilirsiniz. Balayı konseptlerine en uygun noktalar arasında yer alan bu yer dinlenmeniz için mükemmel bir fırsat. Tüm gününüzü muhteşem plajlarda deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarabilir, eşinizle birlikte su sporları aktivitelerine katılabilirsiniz. Eğer kimselerin bilmediği, el değmemiş bakir bir doğada aşkınızı yaşamak isterseniz Beau Vallon ve Anse Major yolu arasında kalan yerde bulunan plaja gitmeniz yeterli. Seyşeller yıllarca hafızanızdan silinmeyecek bir tatil fırsatını sizlere sunuyor. Türkiye ile arasında 1 saatlik zaman farkı bulunan Seyşeller’e ulaşmak için İstanbul’dan gerçekleşen uçuşlara göz atabilirsiniz. Erken bilet alımlarında daha avantajlı fiyatları yakalayabilir, balayınızın daha keyifli geçmesini sağlayabilirsiniz. İstanbul çıkışlı bir Seyşeller uçak yolculuğu yaklaşık 8 saat sürüyor ve bu yolculuğun sonunda sizi muhteşem bir manzara karşılıyor. Direkt uçuşlar olduğu gibi aktarmalı uçuşların olduğunu da hatırlatmak isteriz.


Mauritius


Hint Okyanusu’nda konumlanan cennet yerlerden bir diğeri de Mauritius. Seyşeller’e komşu olan Mauritius Adası balayı çiftlerinin en çok tercih ettiği yerler arasında. Tropikal iklimin etkisinde olan adada zaman zaman rüzgarlı havalar da yaşanıyor. Yüzme tutkunlarının en çok seveceği kısımsa plajları. İncecik ipeksi kumlar ayaklarınızın altından kayıp giderken derinliği ortalama olan denizi maviliğiyle göz kırpacak. Gündüz şezlongunuzda uzanıp eşinizle birlikte balayınızın tadını çıkarabilir, akşam olduğundaysa eğlenceli gece hayatına dahil olup saatlerce eğlenebilirsiniz. Renkli bir gece hayatına sahip olan Mauritius Adası bu nedenle gençler tarafından sıkça tercih ediliyor. Balayı çiftlerine özel konseptlere rastlayabileceğiniz bu yerde her şey gözünüze mükemmel gelebilir. Grand Bay isimli bölge yemek yemek ve bir şeyler içmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir yer. Balayınızın hatırlarını evinize de götürmek isterseniz Pereybere bölgesine giderek alışveriş yapabilir ve yeni eviniz için güzel, dekoratif eşyalar alabilirsiniz. Kasım ve nisan aylarında fırtınalı bir havaya sahip olan bu yere yaz döneminde gelerek olası sorunların önüne geçebilirsiniz.  İstanbul’dan Dubai ya da Paris aktarmalı olarak Mauritius Adası’na ulaşabilirsiniz.