Menü

24 Saatte Viyana şehrini gezmeye ne dersiniz ?


24 Saatte Viyana şehrini gezmeye ne dersiniz ?

Girdiğiniz çok şirin küçük Viyana kafelerinde, Avusturya usulü bir kahvaltı yaparsanız güne daha enerjik devam edebilirsiniz. Beklentinizi çok yüksek tutmayın çünkü Viyana’da Türk kahvaltısı kadar çok çeşitli bir kahvaltı sofrası size sunulmayacak. Genel olarak, yumurta, krep, meyve ve bir fincan kahve ile Viyana tarzında bir “Frühstück” yani kahvaltı yapabilirsiniz. 


Kutsal Stephan Katedrali


Bir sonraki durağınız için Stephanplatz Meydanı’na uğrarsanız göreceğiniz ihtişamlı manzara karşısında tek kelimeyle diliniz tutulacak. Meydanda dolanırken etrafınızı saran binalara dikkatle bakın, hatta gözlerinizi kapatın ve her birinin duvarlarında, taşlarında bulunan yaşanmışlıkları sadece hayal edin. O zaman bu şehre bir kez daha âşık olacaksınız. Meydanın muhteşem manzarasına daha doyamadan karşınıza Viyan’nın simgesi olan Kutsal Stephan Katedrali çıkacak. Gotik detaylara sahip bu gösterişli katedralin büyük ve görkemli yapısında insanları kendine çeken özel bir etkisi var sanki. Katedralin her bir santimini, üzerinde bulunan her küçük heykeli ve işlemeleri ayrıca zaman ayırarak incelemek isteyebilirsiniz.  Fakat seyahatiniz 24 saatle kısıtlı ise bir sonraki görmeniz gereken noktaya doğru hareket etmeye başlasanız iyi olur. 
 

Viyana’nın enfes tatlıları


Avusturya tatlılarının ve çikolatalarının ününü daha önce kesinlikle duymuş olmalısınız. Zamanınızın kısıtlı olduğunu göz önünde bulundurarak öğle yemeğinde birkaç çeşit tatlı deneyerek kendinizi şımartabilirsiniz. 1832 senesinden beri Viyanalıların vazgeçilmezi olan Sachertorte menüden ilk seçiminiz olabilir. Daha sonra Avusturya’ya özgü ve tadına doyamayacağınız Kaisersschmarren tatlısını yöresel Kapuziner kapuçinosu ile birlikte yiyebilirsiniz.


Schönbrunn Sarayı


Barok stilinde inşa edilmiş, 1140 odalı Avrupa’nın en gösterişli saraylarından biri olan Schönbrunn Sarayı, Viyana’da bulunacağınız zaman ne kadar kısıtlı olursa olsun, mutlaka görmeniz gereken bir yer. Habsburg hanedanının yazlık olarak kullandığı bu harika sarayı çevreleyen, geniş bir alana yayılmış, çeşit çeşit bitkilerin yetiştirildiği, düzenliliği ve tasarımı ile herkesi kendine hayran bırakan, tabiri caizse ucu bucağı görünmeyen bir bahçe ve çok fazla sayda hayvana ve kuşa ev sahipliği yapan bir hayvanat bahçesi bulunuyor. Ayrıca hayvanat bahçesinde nesli tükenmekte olan pandaları da görebileceksiniz. 20-25 avro civarı bir ödeme yaparak Schönbrunn Sarayı’nın içini de gezebilirsiniz. Neredeyse her dilde açıklamalar içeren audio (sesli) rehberler eşliğinde sarayın tarihi ve yaşanmışlığı hakkında derinlemesine bilgi alacaksınız. Sarayın balo salonunda Mozart’ın ilk kez konser verdiği piyanosunu da görebilirsiniz. 24 saatlik Viyana turunuzun büyük bir kısmını muhtemelen sarayın şahane bahçelerini gezerek harcayacaksınız. 


Akşam ne yesek?


Viyana’ya gelince namı tüm dünyaya yayılmış meşhur şnitzelinden yemeden dönmek olmaz tabi ki de. Artık Türkiye dâhil dünyanın her noktasında şnitzel çok ünlü olsa da, membaında yemek tabi ki daha doğru olur. Çıtır çıtır kızartılmış şnitzel yanında patates salatası ile sunuluyor. Ayrıca isterseniz haşlanmış dana etinden yapılan ve haşlanmış garnitürlerle servis edilen Tafelspitz den de sipariş verebilirsiniz. En leziz şnitzeller için Gustl Bauer restoranına uğramanızı tavsiye ediyoruz. Akşam yemeğinizin yanında Avusturya’ya özgü bira içerek yorgunluğunuzu atabilirsiniz.


Alışveriş


Viyana’da 24 saatlik turunuzu alışveriş yaparak tamamlamak istiyorsanız şayet ilk fırsatta kendinizi Graben’e atın. Dilediğiniz gibi buradaki hediyelik eşya mağazalarını gezebilir ve Viyana’nınsokak atıştırmalıklarının da tadına bakabilirsiniz. Ayrıca Mariahilfer sokağında da her bütçeye uygun hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Avrupa’nın en gözde şehrinde alışverişin heyecanına kapılmanın tadını çıkarın.